Connect with us
Publicitate

BLAJ

Pedeapsa primită de un bărbat din Alba, după ce a intrat în depășire și a provocat un accident mortal. Ce au decis judecătorii

Publicat

colaj accident valea lunga

Un bărbat din Alba a fost condamnat la aproape patru ani, după ce a provocat un accident mortal. O primă decizie a fost dată în 18 august 2022, de magistrații Judecătoriei Blaj, dar familia persoanei decedate a făcut apel la decizia judecătorilor. 

Este vorba despre un accident rutier petrecut pe raza localității Valea Lungă, în luna februarie a anului 2019. Atunci cinci persoane au fost rănite. În urma impactului, o femeie a suferit răni grave, a fost transportată la spital, unde a decedat. 

Motivarea instanței a fost făcută public.

Potrivit motivării instanței, ”la data de 05 februarie 2019, în jurul orei 10.47, inculpatul  conducea autoturismul marca „Ford Focus” pe DN.14B, dinspre localitatea Valea Lungă, pe raza localităţii Valea Lungă, pe un sector de drum în aliniament, fără a se asigura, inculpatul s-a angajat în efectuarea manevrei de depășire a unui autovehicul, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu autoturismul marca „Opel Astra” condus regulamentar.

CITEȘTE ȘI: UPDATE FOTO ACCIDENT pe DN14B, la Valea Lungă: Cinci persoane rănite după ce două maşini s-au lovit

Pe segmentul de drum menționat mai sus, exista marcaj longitudinal cu linie discontinuă, care separa cele două sensuri de mers, partea carosabilă era uscată, iar vizibilitatea era bună. În urma accidentului, au rezultat mai multe victime.

Una dintre ele a fost internată la Spital cu diagnosticul „stop cardiorespirator neresuscitabil. Politraumatism prin accident rutier. Traumatism craniocerebral sever”, unde, a decedat în aceeași zi”, se arată în documentul citat.

Pentru fapta sa, bărbatul a fost condamnat pentru ucidere din culpă. Magistrații din Blaj au decis condamnarea acestuia la pedeapsa de 2 ani și trei luni de închisoare cu suspendare, dar și 60 de zile de muncă în folosul comunității.

Decizia nu a fost definitivă și a fost deja atacată de familia victimei.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax