Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pedeapsă REDUSĂ pentru pastorul olandez din Ocna Mureș condamnat pentru că și-a violat nepotul. Decizie la Curtea de Apel Alba

Publicat

Derk de Jong, pastorul olandez în vârstă de 78 de ani, din Ocna Mureș, condamnat în primă instanță, la 10 ani de închisoare pentru viol în formă agravantă asupra nepotului de cinci ani, va executa 4 ani de închisoare. Condamnarea în primă instanță a avut loc la Judecătoria Aiud.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul bărbatului și a schimbat încadrarea jurdică din viol în formă agravantă în agresiune sexuală.

În urma schimbului de încadrare juridică, pedeapsa bărbatului a fost redusă cu 6 ani.

Reprezentanții IPJ Alba au transmis într-un comunicat de presă că bărbatul a fost identificat marți în comuna Unirea și a fost depus la Penitenciarul Aiud pentru executarea pedepsei.

Urmeaza ca judecătorii de la Curtea de Apel Alba Iulia să motiveze sentința instanței superioare în ceea ce privește decizia de schimbare a încadrării juridice a olandezului.

Decizia Curții de Apel Alba Iulia a fost luată miercuri, 27 noiembrie, după aproape 10 luni de judecată.

Potrivit IPJ Alba, la data de 27 noiembrie 2019, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Ocna Mureș l-au depistat, pe raza comunei Unirea, pe un cetățean olandez, în vârstă de 78 de ani, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de către magistrații din cadrul Judecătoriei Aiud.

Bărbatul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative de libertate de 4 ani închisoare, pentru comiterea infracțiunii de agresiune sexuală.

Acesta a fost depus la Penitenciarul Aiud, în vederea executării pedepsei.

Potrivit reprezentanților Curții de Apel Alba Iulia, ”în dosarul penal cunoscut opiniei publice ca dosarul pastorului olandez acuzat de săvârşirea infracţiunii de viol asupra nepotului său minor, Curtea de Apel Alba Iulia a decis, în urma rejudecării în apel a cauzei, condamnarea inculpatului D. la pedeapsa de 4 ani închisoare cu executare şi interzicere unor drepturi, pentru săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală, în urma schimbării încadrării juridice a faptei din infracţiunea de viol în formă continuată, în infracţiunea de agresiune sexuală”, au declarat aceștia într-un comunicat de presă.

Curtea de Apel Alba Iulia a menţinut dispoziţiile instanţei de fond cu privire la latura civilă a cauzei, inculpatul fiind obligat la plata către partea civilă a echivalentului în lei la data plății a sumei de 10.000 euro, reprezentând daune morale.

În data de 25 februarie 2019, magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat pe Derk pentru viol în forma agravantă, la 10 ani de închisoare cu executare și 10.000 de euro daune morale. La Judecătoria Aiud, bărbatul a cerut schimbarea încadrării juridice în agresiune sexuală, dar magistrații au respins cererea.

CITEȘTE ȘI: 10 ani de ÎNCHISOARE pentru pastorul olandez din Ocna Mureș, care și-a violat nepotul de 5 ani

Acesta a atacat sentința, dosarul s-a mutat pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, unde aproape un an de zile magistrații au judecat apelul.  

Bărbatul a fost arestat preventiv în 16 mai 2018 pentru agresiune sexuală asupra nepotului în vârstă de 5 ani, iar în data de 8 iunie dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Aiud sub acuzaţia de ”viol în formă continuată”.

Pentru obţinerea de probe, poliţiştii au făcut o percheziţie la locuinţa din Ocna Mureş a cetăţeanului olandez, în urma căreia au ridicat un calculator şi mai multe mijloace de stocare.

Poliţia a fost sesizată de vecinii acestuia, care i-au văzut la un moment dat pe cei doi dezbrăcaţi în casă. Derk de Jong era predicator penticostal şi s-a stabilit în Ocna Mureş acum 9 ani, după ce înainte venise în România cu ajutoare pentru copiii săraci.

Olandezul a început să predice în bisericile din zonă şi a câştigat rapid încrederea localnicilor. Acesta a mai predicat şi în alte ţări, cum ar fi Belarus, SUA sau Filipine.

Derk de Jong a stat mai bine de trei luni în arest preveniv, dar în septembrie 2018 a fost pus sub control judiciar.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Zeu_Bogdan

    joi, 28.11.2019 at 11:40

    4 ani pt vilo??? Clar! dreptatea mi-o fac IO! Trec si peste judecator/si peste ma-sa daca nu am incotro! Sa va fereasca D-zeu(si pe mine da si pe ala care da umilinta asta de 4 ani) ca il trimit la ingerasi fara sa stau pe ganduri! Daca ii se intampla copilasului meu, eu faceam 25 de ani si judecatorul facea nanii pe viata!

  2. Vali

    joi, 28.11.2019 at 11:50

    Fara sa ne mai mire nimic! Incompetenta Curtii de Apel Alba… La nivel inalt! In loc sa mareasca pedeapsa, o miscoreaza! Rusine justitiei!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax