Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

10 ani de ÎNCHISOARE pentru pastorul olandez din Ocna Mureș, care și-a violat nepotul de 5 ani

Publicat

Pastorul olandez din Ocna Mureș care și-a violat nepotul de 5 ani a fost condamnat la 10 ani de închisoare cu executare. Derk de Jong a fost trimis în judecată la Tribunalul Aiud în luna iunie a anului 2018, iar mai bine de trei luni a stat în arest preventiv. Mai mult pe lângă închisoare acesta a fost obligat de către instanță la plata a 10.000 de euro cu tiltul de daune morale.

În data de 25 februarie 2019, magistrații  l-au condamnat pe pastorul din Olanda pentru viol în forma agravantă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Aiud în timpul procesului, Derk de Jong a cerut schimbarea încadrării juridice din viol în agresiune sexuală, dar magistrații au respins cererea acestuia.

CITEȘTE ȘI: Olandez cu rezidenţă în Ocna Mureş, reţinut de polițiști. Și-ar fi abuzat sexual nepotul în vârstă de 5 ani

Pastorul a fost condamnat pentru viol în formă agravantă la 10 ani de închisoare cu executare și 10.000 de euro daune morale. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel în termen de 10 zile.

Bărbatul a fost arestat preventiv în 16 mai 2018 pentru agresiune sexuală asupra nepotului  în vârstă de 5 ani, iar în data de  8 iunie dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Aiud sub acuzaţia de ”viol în formă continuată”.

CITEȘTE ȘI: Pastorul olandez de la Ocna Mureş, trimis în judecată pentru violarea unui minor în vârstă de 5 ani

Potrivit IPJ Alba, La data de 15 mai 2018, poliţiştii din Ocna Mureş au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de un bărbat de 77 de ani, cetăţean olandez cu rezidenţă în România.

În data de 16 mai, Derk de Jong a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, măsura fiind păstrată până la sfârșitul lunii septembrie când magistrații Tribunalului Alba au acceptat cererea de înlocuire a arestului preventiv cu controlul judiciar.

CITEȘTE ȘI: Pastorul olandez din Ocna Mureș, acuzat de viol, a scăpat de arest preventiv. Decizia Tribunalului Alba: control judiciar

Pentru obţinerea de probe, poliţiştii au făcut o percheziţie la locuinţa din Ocna Mureş a cetăţeanului olandez, în urma căreia au ridicat un calculator şi mai multe mijloace de stocare.

Poliţia a fost sesizată de vecinii acestuia, care i-au văzut la un moment dat pe cei doi dezbrăcaţi în casă. Derk de Jong era predicator penticostal şi s-a stabilit în Ocna Mureş acum 9 ani, după ce înainte venise în România cu ajutoare pentru copiii săraci.

Olandezul a început să predice în bisericile din zonă şi a câştigat rapid încrederea localnicilor. Acesta a mai predicat şi în alte ţări, cum ar fi Belarus, SUA sau Filipine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax