Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pedepse mai dure pentru abuzuri comise asupra minorilor. Modificări ale Codului Penal, propuse la Senat

Publicat

Cei care comit abuzuri asupra minorilor vor fi pedepsiți mai aspru, dacă un proiect depus la Parlament va fi aprobat. Inițiativa prevede ca în aceste cazuri pedepsele să nu mai poată fi pronunțate cu suspendare.

Propunerea legislativă este pentru modificarea și completarea legii nr.286/2009 privind Codul penal și a legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală.

Vezi și Caravana Coca-Cola ajunge la Alba Iulia, pentru al doilea an consecutiv. Surprize de sărbători în Cetatea Alba Carolina

Potrivit proiectului, un adult care întreține relații sexuale cu un minor va risca o pedeapsă majorată, de la 7 la 9 ani de închisoare.

Actul sexual desfășurat de un adult în prezența unui minor se va pedepsi cu închisoare de la 1 la 4 ani (în prezent, pedeapsa este de la 6 luni la 2 ani).

Pentru distribuția de materiale pornografice către minori, un adult va risca de la 1 an la 4 ani închisoare (legislația actual prevede pedapsă de la 3 luni la 1 an închisoare).

Dacă un adult îi propune unui minor să se întâlnească pentru a întreține relații sexual, pedeapsa va fi închisoare de la 1 an la 5 ani (acum, de la 3 luni la 1 an).

Vezi integral: Proiect abuzuri minori

În ceea ce privește vârsta de la care un act sexual poate fi considerat consimțit, aceasta va fi majorată de la 15 la 16 ani.

De asemenea, va fi redusă diferența de vârstă pentru care aceste infracțiuni sexuale nu vor mai fi pedepsite, de la 3 la 2 ani.

Și pentru agresiunile sexuale asupra copiilor se va putea dispune măsura arestului preventiv.

surse: digi24.ro, avocatnet.ro, senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax