Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Pensii 2024: ce se întâmplă cu pensiile ce au depășit pragul de 2000 de lei după recalculare. Planuri la Guvern

Publicat

Pensii 2024: pragul până la care se impozitează pensiile este discutat la Guvern, în condițiile în care după recalculare unele vor depăși cel stabilit. Beneficiarii cu pensii peste 2000 de lei nu mai primesc tichete sociale. Iar sumele crescute peste acest prag de impozitează cu 10%.

Luni, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că i-a cerut ministrului de Finanţe să facă o analiză dacă se impune un nou prag de impozitare a pensiilor. De asemenea, s-a referit șo la eventuale schimbări privind acordarea voucherelor pentru alimente pe care le primesc pensionarii. Ideea este ca beneficiarii de pensie să nu piardă bani în urma recalculării.

“Nicio pensie nu scade. Haideţi să vedem exact unde sunt imperfecţiunile legii, până atunci se va trimite pe fiecare categorie socio-profesională o scrisoare din partea Ministerului Muncii, lucrează la ea, şi apoi vedem ce trebuie să modificăm. Dar suntem într-o zonă, din punctul meu de vedere, relaxată, pentru că nimeni nu a pierdut niciun ban”, a declarat Ciolacu, potrivit Agerpres.

În Guvern se va purta o discuţie şi despre pragul până la care se impozitează pensiile, având în vedere că după recalculare unele vor depăşi pragul actual.

“I-am cerut ministrului Finanţelor să îmi facă o simulare ca să vedem exact câte persoane intră în această zonă, astfel încât să nu piardă oamenii în loc să câştige. (…) O să vină ministrul Finanţelor pe aceste praguri. Cu întreaga analiză o să vină ministrul Finanţelor astfel încât nimeni să nu piardă niciun ban nici prin impozitare, nici prin renunţare la vouchere (voucherele sociale pentru alimente care sunt acordate pensionarilor – n.r.)”, a precizat premierul.

Vezi și Decizii de pensionare posibil eronate în Alba, OPRITE de la distribuția prin Poștă. Explicațiile Casei Județene de Pensii

Pensii 2024: precizări de la Ministerul Muncii

Ministerul Muncii a anunțat luni că pensionarii vor primi o informare prin care vor fi asigurați că pensia lor nu va scădea. Aceasta va fi transmisă pensionarilor cărora li se menține același cuantum al pensiei.

„Pensia dumneavoastră nu scade chiar dacă în decizia de recalculare care v-a fost transmisă recent a rezultat o valoare mai mică decât ultima pensie pe care ați primit-o în luna august 2024.

În această situație, veți primi în continuare pensia mai mare, respectiv cea pe care ați primit-o anterior recalculării.

În cazul în care beneficiați de indemnizația socială pentru pensionari, iar in decizia de recalculare a rezultat o valoare mai mică de 1.281 de lei, cât reprezintă valoarea acestei indemnizații, veți primi în continuare suma de 1.281 de lei”, se arată în informarea ministerului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate