Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Pensiile de peste 14.000 de lei net ar putea fi impozitate progresiv. La fel și salariile mai mari decât cel al președintelui

Publicat

impozite bani taxe

Pensiile speciale ar putea fi impozitate progresiv, dar în discuție sunt şi salariile bugetarilor care câştigă mai mult decât preşedintele Klaus Iohannis, potrivit unor variante discutate în Coaliția de guvernare. 

Sunt vizate pensiile speciale, care ar putea fi impozitate progresiv, chiar sub pragul de 14.000 de lei net.

Surse din conducerea PSD susţin că social-democrații vor susține în coaliție impozitarea progresivă a pensiilor speciale și a salariilor bugetarilor, „cele care sunt mai mari decât salariul președintelui României”, potrivit Antena3.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a confirmat marți că s-a discutat despre ajustarea unor facilităţi şi creşterea deducerilor pentru persoanele cu venituri mici.

Vezi și Impozitele pentru locuințe ar putea crește la 1/100 din valoarea casei. Variantă de lucru: impozitarea progresivă, taxa pe lux

Totuşi, discuțiile din Coaliție nu au fost încă finalizate, urmând ca în această săptămână liderii PSD, PNL și UDMR să le reia.

Ministrul Muncii, Marius Budăi a fost întrebat la Antena 3 dacă bugetarii care câştigă mai mult decât preşedintele ţării ar putea plăti impozit progresiv, potrivit noului sistem de taxare pe salarii, dnunțat pentru 2023.

Acesta nu a infirmat, dar nici nu a infirmat informația, limitându-se la a spune că ”atunci când vom avea o decizie finală o vom comunica”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    miercuri, 15.06.2022 at 23:18

    Nesimţiţilor ! Impozitaţi tot ceea ce este in afara contributivităţii. Lege de rahat mai mare nici că puteaţi gândi. Vă protejaţi,haporilor !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax