Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pensiile din sistemul naţional de ordine şi siguranţă publică: Guvernul aprobă majorarea plafonului de impozitare

Publicat

Pensiile din sistemul naţional de ordine şi siguranţă publică: Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul aprobă majorarea plafonului de impozitare şi în cazul pensiilor din sistemul naţional de ordine şi siguranţă publică.

De această măsură vor beneficia aproximativ 200.000 de persoane, a declarat premierul, în debutul şedinţei de guvern.

„Aprobăm azi majorarea plafonului de impozitare şi în cazul pensiilor din sistemul naţional de ordine şi siguranţă publică.

Practic, le aducem la acelaşi nivel cu celelalte pensii publice, unde deja am legiferat ridicarea plafonului de la 2.000 la 3.000 de lei, începând cu 1 octombrie.

Aproximativ 200.000 de români vor beneficia de această nouă măsură, care este un act de echitate socială”, a spus Marcel Ciolacu.

Ce se întâmplă cu pensiile pentru grupele de muncă

Deputatul PNL Florin Roman a declarat marţi, 10 septembrie, că va depune un proiect de lege cu privire la calcularea pensiilor pentru grupele de muncă.

Potrivit acestuia, propunerea este ca punctul de referinţă să fie calculat raportat la prevederile legii în vigoare la momentul ieșirii la pensie.

El a adăugat că îşi asumă soluţionarea problemelor semnalate de mineri şi persoanele cu dizabilităţi în ce priveşte pensiile.

Vezi și: Schimbări la calcularea pensiilor pentru grupele de muncă. Modificarea propusă de deputatul PNL Florin Roman. DOCUMENT

De cealaltă parte, Guvernul are propria abordare a problemei.

„Lucrăm acum şi la soluţionarea problemelor pensionarilor mineri şi a celor cu dizabilităţi. Îmi asum să rezolv problemele acestor oameni.

Nu au nicio vină că statul a schimbat de mai multe ori regulile legate de pensionare, din interese de moment.

Însă, fiţi siguri că voi rezolva prin dialog cu Comisia Europeană, ajungând la o înţelegere corectă, nu prin acţiuni populiste, cu proiecte fantomă depuse acum în Parlament, ce modifică legea asumată anul trecut prin PNRR şi votată de toate partidele”, a spus Ciolacu.

Premierul a anunţat, marţi seara, că vineri se va întâlni cu reprezentanţii minerilor şi ai nevăzătorilor, pentru a discuta despre modul în care se recalculează pensiile acestora.

„Am aceste două categorii, vineri mă văd cu ei. (…) Mineri şi persoanele cu dizabilităţi, inclusiv nevăzătorii, care sunt 2.500 de persoane în pensie, în acest moment.

Am avut întâlnire cu persoanele cu dizabilităţi, am înţeles, am pus-o pe ministra Muncii să îmi găsească soluţiile.

Normal că o să le comunic împreună cu Comisia şi voi rezolva această problemă. Am o întâlnire vineri şi cu reprezentanţii minerilor”, a declarat premierul, la Antena 3.

El a mai anunţat că în şedinţa de guvern de miercuri va fi corectată o prevedere legislativă referitoare la scutirea de impozit pentru militari şi poliţişti.

„S-a decis în coaliţie că este o lege a PNL-ului în Parlament. Nu am nicio problemă. Zic: ‘Faceţi-o în Parlament’. Nu au făcut-o bine. Asta e.

Miercuri, în şedinţa de guvern, o s-o corectez, pentru că am venit cu 3.000 de lei scutirea de impozit. De fapt, nu e de impozit, e CASS-ul de 10%.

Şi nu au prins militarii şi poliţiştii. Le-am spus: ‘Haideţi să o facem prin guvern. Că-s mai mulţi specialişti’. ‘Nu, avem o lege noi în Parlament’. Am lăsat-o. O s-o corectez. (…)

Impozitarea va fi în funcţie de prag. Se scad cei 3.000 de lei şi la contribuţie fac excepţie pentru militari şi poliţişti, fiindcă aşa e corect”, a precizat Marcel Ciolacu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate