Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pensionarii cu procese pe rol în instanţă, în audienţă la conducerea Tribunalului Alba. Vezi poziţia magistraţilor

Publicat

judect

Mai mulţi pensionari din Alba care au intentat procese în instanţă cu ajutorul liberalilor, pentru plata retroactivă a sumelor aferente grupelor I şi II de muncă au avut o întrevedere, miercuri dimineaţa, cu preşedinta Tribunalului Alba, Cornelia Mureşan. Aceştia şi-au manifestat îngrijorarea faţă de respingerea dosarelor, în mai multe cazuri.

Reamintim că este vorba de un grup de 3.500 de oameni care au intentat proces Casei Judeţene de Pensii Alba privind drepturi prevăzute de Legea 218/2008. Unul dintre cei în cauză, Rică Făgădar, a spus că dosarele sunt respinse pe baza unui act prezentat în instanţă de CJP Alba, potrivit căruia plata drepturilor solicitate de pensionari este realizată prin acţiune judecătorească. Aceeaşi sursă susţine că magistraţii ar folosi acest document drept precedent pentru soluţionarea cazurilor respective, chiar dacă sunt unii pensionari nu şi-au primit banii sau li s-a calculat incorect.

Cei prezenţi au fost ascultaţi de conducerea Tribunalului, însă reprezentantul pensionarilor a menţionat că preşedinta instituţiei le-a adus la cunoştinţă că nu poate să se implice în procese aflate pe rol. Astfel, pensionarii sunt îngrijoraţi că vor fi nevoiţi să deschidă alte solicitări în instanţă, pentru calcularea corectă a drepturilor.

Declaraţiile pensionarilor sunt contestate însă de magistraţii însărcinaţi cu soluţionarea acestor cauze. Aceştia susţin că nu este vorba despre niciun act sau precedent judiciar, ci de decizia depusă ulterior de CJP Alba privind recalcularea drepturilor de pensie: „Din considerentele sentinţelor civile prin care s-au soluţionat acţiunile civile ale reclamanţilor, în sensul respingerii, reiese că înscrisul depus de intimata Casa de Pensii Alba, la care se face referire în articol îl reprezintă decizia privind recalcularea drepturilor de pensie în conformitate cu prevederile art.169 din Legea 263/2010, act prin care s-a recalculat punctajul mediu anual, data acordării noilor drepturi fiind 01.01.2011”.

Magistraţii au precizat că, la termenele de judecată, niciunul dintre avocaţii apărării nu au contestat documentele depuse la dosar. Este deasemenea de menţionat faptul că sentinţa Tribunalului Alba nu este definitivă, ci poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Alba Iulia.

Pentru a veni în sprijinul pensionarilor şi a le explica mai clar care au fost considerentele care au stat la baza respingerii acestor dosare, vom reveni cu motivarea judecătorilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cristina

    miercuri, 26.10.2011 at 16:34

    Decand liberali si bineinteles publicatia lor ALBA 24 , trebuie sa se implice si in procesele pe rol ale pensionarilor si mai ales peste o hotarare judecatoreasca , asta doar la cel cu gatu mic e posibil mi scarba de asa zisi liberini din alba ca liberali nu sunt

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 26.10.2011 at 17:54

      @cristina, publicatia cui? ia vezi ce scrie la ‘despre noi” ? si intra si pe celelalte ziare sa vezi ce au scris despre subiectul asta. care dintre ele ti se par mai pro liberale?articolele alea sau asta? hai, curaj. aaaaa…si uitasem sa_ti spun. pana acum 32 ne-au facut ziar PDL ist, 27 PNL ist, unul singur PSD-ist.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax