Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PERCHEZIŢII: Grupare de evaziune fiscală din Sibiu şi Bucureşti, cu legături offshore, destructurată cu sprijinul poliţiştilor BCCO Alba Iulia. Prejudiciu de peste 16 milioane lei

Publicat

perchezitii

mascat perchezitii Poliţiştii BCCO Alba Iulia au derulat joi, într-un dosar DIICOT Sibiu, alături de poliţişti din acest judeţ, 12 percheziții domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Dosarul vizează o firmă din Sibiu şi un prejudiciu de peste 16 milioane lei.

Cinci dintre percheziţii au fost la Sibiu şi şapte la Bucureşti şi localităţi învecinate.

“În cauză există suspiciunea rezonabilă că o societate comercială, cu sediul în municipiul Sibiu, prin intermediul reprezentanţilor săi şi a mai multor angajaţi, în convienţă cu reprezentanţi a şase societăţi comerciale din România cu comportament de firme fantomă (societăţi fără angajaţi, fără patrimoniu, care nu depun situaţii financiare şi care aveau în structura acţionariatului persoane fizice fără nici o pregătire care erau doar interpuşi sau chiar persoane juridice offshore, înfiinţate în Belize), precum şi cu societăţi din străinătate (4 societăţi din Cipru, 2 din Bulgaria şi 1 din Ungaria) au acţionat în mod coordonat, în cadrul unei grupări infracţionale, în scopul obţinerii de beneficii materiale în mod fraudulos, prin deduceri ilegale ale taxei pe valoare adăugată, sens în care au creat un sistem complex de operaţiuni fictive de vânzări şi achiziţii intracomunitare.

S-a stabilit până la acest moment un prejudiciu în sumă de 16.217.165 lei (fără debite accesorii), reprezentând taxa pe valoare adăugată dedusă de către societatea comercială din municipiul Sibiu, pe baza facturilor fictive , care nu au la bază operaţiuni reale”, potrivit DIICOT.

Din cercetări a rezultat că au fost create un număr de șase circuite fictive de tranzacționare succesivă pentru crearea aparenței existenței unor operațiuni care în fapt nu corespondent în realitate, cu scopul de a crea în mod artificial taxă pe valoare adăugată deductibilă în favoarea societății comerciale având sediul social în municipiul Sibiu, cu consecința diminuării obligațiilor de plată privind taxa pe valoare adăugată datorată bugetului de stat, mai precizează DIICOT.

La sediul DIICOT Sibiu urmează să fie aduse în vederea audierii, un număr de 18 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Alba Iulia, BCCO Bucureşti şi jandarmilor din cadrul IGJR.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax