Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PERCHEZIȚII în comuna Horea: Trei persoane conduse la audieri. Sunt vizate infracțiuni comise de ”organe silvice”

Publicat

Mai multe percheziți domiciliare au avut loc joi, în comuna Horea, Județul Alba, au anunțat reprezentanții IPJ Cluj. Au fost vizate infracțiuni la regimul silvic.

Concret, cercetările vizează fapte de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori și folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat, care ar fi fost comise de organe silvice.

UPDATE: Potrivit unor surse Alba24, ar fi vorba despre angajații unui ocol privat.

La data de 2 martie a.c., polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, în colaborare cu Poliția municipiului Cluj-Napoca, Poliția orașului Huedin și Poliția municipiului Turda, au efectuat 5 percheziții domicliare în comuna Horea, din județul Alba, pentru infracțiuni la regimul silvic.

Cercetările vizează fapte de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori și folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat, care ar fi fost comise de organe silvice.

Polițiștii au ridicat bani și două telefoane

În urma mandatelor de percheziție puse în aplicare, polițiștii au identificat și ridicat două telefoane mobile, înscrisuri de interes pentru soluționarea cauzei, precum și suma de 45.000 de lei.

Ulterior, trei persoane au fost conduse la sediul unității de poliție pentru audieri.

Totodată, în colaborare cu specialiștii Gărzii Forestiere Cluj au fost realizate activități de control pe linia depozitării și comercializarii materialelor lemnoase, fiind aplicate trei sancțiuni contravenționale Legii 171/2010, în valoare totală de 7.000 de lei.

De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 32,13 mc de cherestea din specia rășinoase, în valoare de 29.720 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunilor de tăierea fără drept de arbori, furt de arbori și folosirea fără drept a dispozitivelor speciale de marcat, fapte prev de Legea nr. 46/2008, sub supravegherea procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 03.03.2023 at 15:56

    Ăsta-i vârful aisbergului, dar dacă numai atât aţi avut voie e bună şi asta. Aveţi de lucru acolo tot anul, şi vă rămâne şi pentru mai târziu. Dacă aveţi mână liberă.Dar în Romania libertatea este ceea ce partidul vrea.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax