Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Persoanele vindecate de COVID-19 care donează plasmă la Alba Iulia primesc 500 lei de la Primărie. Hotărâre aprobată în CL

Publicat

Donatorii de plasmă hiperimună vor primi 500 de lei de la Primărie, sprijin financiar, având în vedere că acest tratament s-a dovedit că are succes în contextul COVID-19 și că sunt puține persoane care aleg să doneze.

”Având în vedere că la nivelul întregii țări se înregistrează o lipsă acută de donatori de plasmă hiperimună, iar tratamentul cu transfuzie de plasmă hiperimună s-a dovedit un succes, este oportună aprobarea unui sprijin/stimul financiar persoanelor vindecate de COVID-19 donatoare de plasmă.

Totodată, este necesară stabilirea procedurilor/documentelor necesare pentru acordarea sprijinului financiar și comunicarea publică a acestei măsuri de stimulare a pacienților. Astfel, există premisele creșterii donaților și asigurarea de noi mijloace de tratament în infecțiile cu noul coronavirus SARS-CoV-2, se arată în proiectul de hotărâre aprobat în ședința de îndată a Consiliului Local Alba Iulia de luni.

Vezi și Câte cazuri active de COVID-19 sunt în județul Alba. Situația pe localități, prezentată de Direcția de Sănătate Publică

Proiectul de hotărâre prevede acordarea unui sprijin financiar în valoare de 500 lei/beneficiar donator de plasmă hiperimună cu domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul Alba Iulia.

Beneficiarii acestui sprijin financiar pot fi persoanele vindecate de COVID-19, donatoare după data aprobării hotărârii de consiliu local, potrivit sursei citate.

Demersul a fost inițiat de Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, care a transmis către Primăria Municipiului Alba Iulia o solicitare pentru identificarea unei posibilități de stimulare a pacienților care au suferit de COVID-19, în vederea donării de plasmă hiperimună.

Spitalul are în folosință gratuită un echipament de plasmafereză pentru colectarea de plasmă convalescentă, aparat ce este folosit la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba. Spitalul poate administra tratament cu plasmă, în conformitate cu protocoalele stabilite de Ministerul Sănătății.

În august, la Alba Iulia, a fost administrat primul tratament cu plasmă la o pacientă internată la ATI, iar aceasta a fost imunizată, potrivit sursei citate.

Vezi Premieră medicală la Spitalul din Alba Iulia. Femeie de 59 de ani infectată cu COVID-19, primul pacient tratat cu plasmă

În Alba Iulia sunt aproximativ 200 de persoane vindecate de COVID-19.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax