Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 1.800 de cărți noi, donate Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” din Alba Iulia, în 2023. Cei mai importanți donatori

Publicat

În anul 2023, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba au ajuns pe bază de donații peste 1.800 de cărți noi.

Printre ce mai importanți donatori se numără Academia Română, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Biblioteca Metropolitană, Institutul Cultural al Românilor din Voivodina, etc.

Cărțile anului 2023: TOP 10 realizat de New York Times, cu cele mai bune apariții editoriale care nu trebuie ratate

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba are un bogat fond de carte, ziare și reviste ce s-a constituit în cei 80 de ani ai existenței sale, fie prin achiziție curentă și retrospectivă, fie prin donații, acestea din urmă având o importanță deosebită nu numai pentru îmbogățirea fondului ci și prin atenția pe care comunitatea, scriitorii și instituțiile o acordă bibliotecii noastre.

În anul 2023, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, pe lângă cele 4425 de unități de bibliotecă achiziționate prin cumpărare și-a îmbogățit colecțiile și prin intermediul proiectului 1.2 Donații, un proiect destinat extinderii fondului de bibliotecă prin donații provenite de la persoane fizice sau de la instituții din țară și străinătate.

Prin intermediul donațiilor, colecția bibliotecii s-a îmbogățit pe parcursul anului 2023 cu 1880 de noi titluri”, au transmis reprezentanții Bibliotecii  Județene „Lucian Blaga” Alba.

Cine se numără printre instituțiile care au donat cărți

Printre instituțiile care au donat carte către Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba se numără Academia Română, Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”, Biblioteca Metropolitană, Institutul Cultural al Românilor din Voivodina, Centrul Cultural Bucovina, Ambasada Chinei în România, Banca Națională a României, Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, etc.

Lor  li se adaugă persoanele fizice care au contribuit, de asemenea, la îmbogățirea colecțiilor de carte din varii domenii.

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba le mulțumește tuturor donatorilor care au facilitat includerea în colecțiile bibliotecii a numeroase unități de bibliotecă de mare valoare.

„Conform dictonului „dar din dar se face Rai”, la rândul ei, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a donat unități de bibliotecă rezultate ca produs final în cadrul unor proiecte proprii sau cărți și reviste provenite din donații, dar care existau deja în număr suficient în colecțiile proprii.

Proiectul 1.2 Donații va continua și în anul 2024 iar cei interesați o pot face în conformitate cu Regulamentul de donație de carte și publicații periodice (ziare, reviste, etc.) al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, regulament ce poate fi consultat pe site-ul bibliotecii la adresa www.bjalba.ro sau primind informații la numărul de telefon 0258811443 și pe adresa de E-mail bjalba@gmail.com.

Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba își așteaptă și în acest an cititorii, de luni până vineri, între orele 9:00 – 17:00, cu o colecție variată și interesantă de cărți, ziare, reviste, CD-uri, DVD-uri, e-Book etc. ce pot fi împrumutate la domiciliu sau în regim de sală de lectură”, au mai transmis reprezentanții Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax