Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 1 milion de lei de la Guvern pentru achiziția a 10 ventilatoare mecanice în Alba. Precizări de la Florin Roman

Publicat

Ministerul Sănătății alocă suma de 1.080.000 lei pentru achiziția a 10 ventilatoare mecanice, necesare în lupta anti-COVID, pentru paturile ATI din Alba, a anunțat liderul deputaților PNL, Florin Roman.

”La solicitarea președintelui Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, în calitate de parlamentar de Alba, am solicitat sprijinul ministrului Sănătății, dr. Nelu Tătaru, în vederea achiziționării a 10 ventilatoare mecanice, necesare în tratarea cazurilor de COVID în secțiile ATI.

Am primit confirmarea ministrului conform căreia județului Alba îi este destinată suma de 1.080.000 lei, ceea ce reprezintă 90% din prețul estimativ de achiziție, diferența urmând să fie suportată de Consiliul Județean Alba, ca și co-finanțare.

Ministrul Nelu Tătaru a răspuns prompt de fiecare dată solicitărilor pe care i le-am înaintat în această perioadă dificilă, în numele cetățenilor din Alba.

Tot în calitate de parlamentar, am înaintat două propuneri miniștrilor de Interne și Mediu, Marcel Vela și Costel Alexe, pentru următoarea ordonanță militară.

În primul caz am solicitat mărirea intervalului orar pentru persoanele vârstnice de peste 65 de ani, în vederea achiziționării de alimente și medicamente, urmare a numeroaselor solicitări primite în acest sens.

Ministrului mediului i-am propus prelungirea automată a contractelor de salubritate, încheiate între primării și operatori, care expiră pe perioada stării de urgență, până în data de 15 mai, astfel încât să fie evitate situațiile de neridicare a gunoiului menajer.

Am primit promisiunea fermă că cele două propuneri sunt analizate și voi primi un răspuns în zilele următoare”, a transmis Florin Roman.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax