Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 100 de maşini date în urmărire în Spaţiul Schengen, găsite în România. Ce au mai descoperit poliţiştii

Publicat

masina furata Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 795 de persoane, 138 de autovehicule, 48 de documente și 6 plăcuțe de înmatriculare, care făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, transmite IGPR.

În urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada  12 – 19 mai, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 490 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen).

Poliţiştii români au pus în aplicare 19 mandate europene de arestare, au depistat 183 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 14 care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 110 autovehicule, au fost ridicate 31 de documente ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale şi 6 plăcuțe de înmatriculare semnalate de statele membre.

Totodată, 305 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 33 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 7 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat 28 de autovehicule și 17 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

În perioada 16 – 17 mai, Poliția Română a participat, alături de polițiile celorlalte state membre ale SELEC (Southeast European Law Enforcement Center) la o acţiune internaţională pentru combaterea furturilor de autovehicule şi a traficului internaţional cu autovehicule furate.

La nivel național, operațiunea „SPARE PARTS 2017” a fost organizată şi coordonată de Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră.

În cadrul acțiunii au fost angrenați polițiști de investigaţii criminale, de la rutieră, ordine publică, precum și poliţiști de frontieră.

Astfel, polițiștii au organizat acţiuni în trafic, în locurile de comercializare a autovehiculelor second-hand, precum şi în alte locuri de interes operativ din punct de vedere al traficului internaţional cu autovehicule furate şi al traficului cu piese auto second-hand provenite de la autovehicule furate.

În urma acțiunii, au fost identificate 28 de vehicule urmărite în bazele de date naţionale şi internaţionale (23 de autoturisme, 2 semiremorci, 2 motociclete şi un cap tractor).

Dintre acestea, 8 vehicule erau reclamate ca furate din Italia, 7 din România, 4 din Germania, 3 din Spania, 3 din Franța, 2 din Marea Britanie și una din Belgia.

Autovehiculele identificate au fost indisponibilizate în vederea expertizării, la această dată derulându-se activităţi de colaborare prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliției Române, pentru stabilirea situației juridice și repatrierea acestora, astfel încât să fie predate părţilor vătămate.

În acelaşi context, sub supravegherea unităților de parchet competente, sunt derulate activităţi de cercetare şi investigare pentru identificarea şi tragerea la răspundere a autorilor furturilor de autovehicule, precum şi a celor care au traficat aceste autovehicule ori au înlesnit prin orice mijloace înmatricularea acestora în circulaţie, în România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax