Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 100 de șoferi prinși sub influența drogurilor. Bode: „consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool”

Publicat

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat, miercuri, că tot mai mulţi şoferi sunt prinşi de poliţişti conducând sub influenţa substanţelor interzise, iar „consumul de droguri la volan riscă să-l egalizeze pe cel de alcool”.

„Suntem cu toţii martori la exacerbarea unui fenomen – consumul de substanţe interzise. Este o realitate dură. De aceea, răspunsul autorităţilor trebuie să fie unul pe măsură.

Măsurile de prevenire şi combatere pe care structurile Ministerului Afacerilor Interne le pun în practică încep să dea rezultate. Bilanţurile noastre în urma acţiunilor structurilor MAI ne-au arătat că avem de-a face cu tot mai muţi şoferi care conduc sub influenţa acestor substanţe.

În ultimul weekend, (…) noi am avut în teren peste 4.800 de angajaţi ai structurilor MAI, zilnic, unde am desfăşurat peste 1.400 de acţiuni. În urma controalelor efectuate, au fost reţinute 112 permise de conducere ca urmare a consumului de droguri sau alte substanţe interzise, fiind constatate aproximativ 170 de infracţiuni prevăzute la legislaţia pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri.

În doar trei nopţi, în judeţul Constanţa, 17, 18, 19 iunie, am verificat în trafic 3.300 de conducători auto, au fost testaţi (…) şi am constatat 34 de infracţiuni pentru conducerea sub influenţa substanţelor psihoactive şi 40 pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa alcoolului”, a declarat Lucian Bode la „Forumul Siguranţei Rutiere”, eveniment organizat de Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională în parteneriat cu Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie.

sursă: Agerpres

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax