Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 1000 de tineri din centrele Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia celebrează zilele copilăriei: Sinceritate și prietenie

Publicat

primavara vremea prognoza meteo

Peste 1000 de copii și tineri din așezămintele sociale ale Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia vor participa la ”Sărbătorile Copilăriei”. Mai exact, pe întreg parcursul lunii mai, în centrele sociale și educaționale al Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei se vor desfășura activități care vor sărbători copilăria.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentații patriarhiei, în intervalul 3-6 mai, elevii și cadrele didactice vor desfășura activități dedicate rugăciunii. Copiii vor pune accent pe importanța rugăciunii ca formă de comunicare cu Dumnezeu printr-o stare interioară de calm și bucurie. Totodată, aceștia vor fi încurajați să își exprime  dragostea, recunoștința și nevoile prin intermediul rugăciunii.

Activitățile vor fi centrate în jurul a patru valori: rugăciunea, sinceritatea, bunătatea și prietenia; care sunt fundamentale în edificarea unei copilării frumoase.

A doua săptămână a lunii mai va fi centrată pe tema sincerității. Elevii vor învăța despre caracterul esențial al sincerității în relațiile interumane. De asemenea, se vor face cunoscute aspectele importante ale sincerității în societate și recompensele pe care sinceritatea le oferă.

Săptămâna 16-20 mai va fi dedicată bunătății. În cadrul atelierelor, copiii vor discuta despre ce înseamnă bunătatea. De asemenea, fiecare va scrie un  Jurnal al faptelor bune. În acest jurnal, tinerii își vor consemna faptele bune pe care le-au făcut pe parcursul celor 5 zile.

Activitățile din această săptămână se vor încheia cu sărbătorirea prieteniei. Prin intermediul acestor activități fiecare copil va ilustra și va prezenta ce înseamnă pentru el prietenia. Se vor face cunoscute aspecte importante ale unei prietenii sănătoase și solide care vor compleni armonios, pe parcursul acestei luni, valorile fundamentale deja aprofundate.

În cadrul Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei funcționează, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, 18 Case de Tip Familial și Centre de Plasament, 15 Centre de zi și 17 Centre „Școală după Școală”, care funcționează în cadrul proiectului „Prin Educație spre Vocație!”, Aceste așezăminte funcționează sub administrarea organizațiilor nonguvernamentale eparhiale, finanțate din fonduri proprii, în parteneriat cu autoritățile publice județene și locale.

De asemenea proiectul „Prin Educație spre Vocație!” este implementat de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Fundația HEKS/EPER România, Fundația FAER Reghin și NEWschoolNorvegia, în cadrul unei finanțări prin Granturile Norvegiene în cadrul Programului Dezvoltare locală.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax