Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Peste 110.000 de euro pentru Zilele Municipiului Sebeș. Primăria și-a tras ”firmă-paravan”pentru împărțirea banului public

Publicat

Un nou eveniment la Sebeș, un nou contract pentru firma preferată a primăriei. Gess Show din Oiejdea va organiza și în acest an Zilele Municipiului care vor avea loc în perioada 16-19 august. Valoarea contractului atribuit, din nou, DIRECT pe SEAP este de peste 110.000 de euro. Transparența cheltuirii banilor este filtrată prin această firmuliță din Oiejdea, iar sumele plătite către artiști, servicii și alte cheltuieli de organizare sunt ținute la sceret, tocmai pentru a nu se vedea micile sau marile ”obligații” achitate unor firme de casă.

Spre exemplu, Primăria Alba Iulia face achizițiile pentru fiecare eveniment direct cu furnizorul de servicii și nu le maschează printr-o singură firmă care împarte ”cașcavalul” preferențial. De aceea atunci când sumele prin care este achiziționat un anumit serviciu din seria celor necesare pentru organizarea unui eveniment, autoritățile pot fi luate la întrebări și sunt nevoite să dea explicații prin care să justifice cheltuirea banilor. Acest lucru nu se poate face și la Primăria Sebeș unde transparența cheltuirii banilor publici este ținută la mare secret.

Alba24 a solicitat cu ocazia mai multor evenimente explicații detaliate despre modul în care a fost cheltuit banul public la Primăria Sebeș. Angajații primarului Dorin Nistor au dat doar răspunsuri incomplete solicitărilor dovedind astfel că în aceste cazuri au ceva de ascuns. De la floricele până la marile evenimente culturale, cheltuielile a zeci și sute de mii de euro proveniți din taxele plătite de locuitori sunt împărțiți prin firme-paravan gen GESS Show, cu o discreție suspectă.

Cu un singur angajat, GESS Show, o firmă înființată în urmă doi ani, a reușit performanța de a ajunge la o cifră de afaceri de 1.648.060 de lei din organizarea de evenimente, majoritatea la Sebeș prin Centrul Cultural Lucian Blaga.

VEZI: SHOW, Gess Show: Firma care a ajuns de la 0 la 1,6 milioane de lei, într-un an, din contracte cu Primăria Sebeș

Și de organizarea Zilelor Municipiului Sebeș tot Gess Show se va ocupa.

Potrivit caietului de sarcini publicat pe siteul Centrului Cultural Lucian Blaga din Sebeș „ Se dorește organizarea unui eveniment grandios și de calitate, pe parcursul a 4 zile, în perioada 16-19 august 2018. Această ediție în care ne sărbătorim orașul este dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. A trecut un secol de la acest măreț moment istoric, iar Municipiul Sebeș se remarcă la nivel național ca un oraș cu o dezvoltare economică impresionantă, o comunitate solidară, care sprijină dezvoltarea locală. Zilele Sebeșului sunt o sărbătoare din #DragDeSebeș”
În deschiderea oficială a evenimentului se urmarește: Atmosferă tradițională, Salutul oficialităților, salutul delegațiilor din orașele înfrățite, premierea unor persoane unice din viața de zi cu zi a urbei, Cetățeni de onoare, momente artistice cu folclor arhaic, spectacol artistic cu supramarionete, drapelul purtat de delegația din Sebeș la Marea Unire din 1918.

Se mai dorește  organizare parada port popular: 400 persoane în costume populare, picioroange în costume românești, supramarionete muzicale, statui vivante costumate în port tradițional / costume românesti.

Concertele vor avea loc anul acesta, ca și anul trecut, pe scena din Parcul Arini.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Zorro

    miercuri, 08.08.2018 at 22:27

    Mafia PNL. Și ăștia vor a fii alternativa…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax