Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 1500 de muncitori străini au ajuns în 2023 în Alba: Din ce țări sunt cei mai mulți. Câți locuiau fără acte legale

Publicat

Peste 1500 de muncitori străini au ajuns în Alba, în anul 2023. Este vorba despre muncitori veniți din țări precum Nepal, Sri Lanka sau Bangladesh.

Invstițiile și lucrările din județ i-au forțat pe angajatori să apeleze la forță de muncă străină.

Potrivit reprezentaților Serviciului de Imigrări Alba, numărul muncitorilor străini care ajung în România, și cel puțin în Alba crește cu aproape 20 la sută anual.

Per total, la nivelul județului Alba, în anul 2023, au fost emise 2126 permise de ședere, mare parte dintre ele fiind pentru angajarea în muncă sau studii.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Petrecere cu sute de srilankezi, pe malul Ampoiului, la Alba Iulia. Au cântat și au dansat pentru a celebra Noul An Solar

Cele mai multe persoane care au ajuns în Alba sunt din Nepal 620 de persoane, Sri Lanka 372, Moldova 309, Bangaladesh 210, India 205 și Turcia 109.

Mare parte dintre persoanele din Moldova sunt tineri, studenți, veniți la universitatea din Alba Iulia.

Străini care stăteau ilegal în Alba

În 2023, polițiștii de la imigrări ai județului Alba au organizat 209 activități de control.

În urma verificărilor au fost depistați 27 de străini care stăteau ilegal. Dintre aceștia 7 erau din Sri Lanka, 6 din Blangladesh, 5 din moldova și doi din Nepal.

De asemenea pentru opt cetățeni străini care au depășir perioada de ședere fără a avea permis, a fost emisă decizia de returnare în țările de origine.

Mai mult de atât, le-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Uniunii Europene pe o perioadă cuprinsă între 6 luni și 5 ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax