Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Petrecere cu sute de srilankezi, pe malul Ampoiului, la Alba Iulia. Au cântat și au dansat pentru a celebra Noul An Solar

Publicat

O nouă comunitate, crește, aproape invizibilă, în România. Srilankezii lucrează pe șantiere, în fabrici și restaurante, dar nu uită că sunt o comunitate unită, cu tradiții și obiceiuri pe care le-au luat cu ei în România. 

O arată evenimentele pe care le organizează și la care participă în număr mare, chiar și în orașele mici.

Spre exemplu, Noul An Srilankez a fost sărbătorit de comunitate pe malul Ampoiului, la Alba Iulia.

Evenimentul a avut loc în data de 14 aprilie, data la care sinhalezii și tamilii, cele două etnii majoritare în Sri Lanka, sărbătoresc noul an. Este vorba despre un calendar solar folosit de către aceștia.

Mai exact, în calendarului soarele se mişcă din Casa Peştilor în Casa Berbecului, iar data este de obicei în 13 sau 14 aprilie.

Locația aleasă de membrii comunității din Sri Lanka pentru a celebra intrarea în noul an, a fost Alba Iulia, pe malul Râului Ampoi.

YouTube video

Au fost prezente în jur de 400 de persoane din Alba Iulia, Cluj sau București, la eveniment, a declarat pentru alba24.ro, unul dintre organizatorii evenimentului, Udesh.

Pe o vreme frumoasă, aceștia au organizat o sărbătoare în aer liber.

Au venit cu o scenă, cu sistem de sonorizare, și cu o formație care a cântat muzică din Sri Lanka. Formația care a cântat la eveniment a fost RO94, o formație formată din soliști și instrumentiști din Sri Lanka care lucrează în România.


În jur de 400 de bărbați și femei care muncesc în România au luat parte la eveniment, s-au distrat și au celebrat intrarea în noul an, a mai precizat pentru alba24.ro organizatorul.

De asemenea, evenimentul a fost acompaniat și de mâncare tradițională din Sri Lanka.

De remarcat ar mai fi organizarea excepțională și curățenia impecabilă lăsată în urma evenimentului.

sursă video: Youtube, music one,

sursă foto: Facebook, Ajja Ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax