Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Peste 180 de angajaţi din Alba vor rămâne fără loc de muncă, în martie şi mai. Două companii vor face disponibilizări masive

Publicat

În următoarea perioadă, respectiv martie – mai, un număr de 182 de angajaţi urmează să fie disponibilizaţi în judeţul Alba. În primele două luni ale anului 2014, în judeţ au rămas fără loc de muncă 59 de persoane.

Potrivit unor date transmise de AJOFM Alba, în luna martie, 72 de angajaţi din cadrul unei fabrici de fabricare de covoare şi mochete vor fi disponibilizaţi. În prezent, firma are 91 de angajaţi. Este vorba despre INCOV SA.

În luna mai, alţi 110 angajaţi vor rămâne fără loc de muncă, în urma disponibilzărilor unei firme care are ca obiect de activitate extracţia altor minereuri metalifere neferoase. Compania are un efectiv de 481 de angajaţi în momentul de faţă. Firma în cauză este Roșia Montană Gold Corporation, dar numărul concedierilor este estimativ, iar compania se poate răzgândi în privința disponibilizărilor.

În urmă cu două săptămâni firma anunța că de la 1 mai  în jur de 400 de angajați ai  Gabriel Resources Ltd  filiala România, și-ar putea pierde locul de muncă dacă perspectivele pentru proiectul aurifer Roșia Montană nu se îmbunătățesc.

La începutul lunii, Roșia Montana Gold Corporation (RMGC) a trimis deja în somaj tehnic peste 400 din cei 500 de salariați, adică 80%.

Citește și Din 1 mai: RMGC amenință că va concedia 80% din personal dacă nu se găsesc soluții pentru proiectul minier de la Roșia Montană

În judeţul Alba, în perioada ianuarie – februarie, numai 59 de angajaţi au fost concediaţi. Potrivit AJOFM, în următoarele două luni, respectiv martie şi mai disponibilizările vor fi cu 123 de angajaţi mai mulţi ca în primele două luni ale lui 2014.

Din ianuarie şi până în februarie, în toată ţara, peste 2.800 de persoane şi-au pierdut locul de muncă.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. jiji

    duminică, 23.03.2014 at 11:53

    nu-i bai- ii facem pe toti bugetari si rezolvam cele 1 milion de locuri de munca- votati cu noi, pe antena 2

  2. gheorghe

    duminică, 23.03.2014 at 13:22

    De ce mama dracu nu atragem ceva investitori in Alba? Eu ma intreb, cum naiba rezista orasul asta fara pic de industrie?? Ne aruncam in turism dar s-a facut vreun studiu de fezabilitate sau doar aruncam bani(primiti) de dragul de a-i arunca? Ziceti-mi ce zona industriala mai are Alba Iulia?

  3. Mihai

    duminică, 23.03.2014 at 14:00

    Pai , Dumitrel si ***** de Utiu , promoveaza dulceata de afine , in loc sa sustina exploatarea resurselor …ii asteptam la adunat de afine …sa vedem cum se poate trai din ele.Rusine !!!!!

  4. Cetateanul

    duminică, 23.03.2014 at 19:35

    Ati uitat sa spuneti ca de la Rosia Montana vor pleca aproape 400 de salariati! Rusine pt.conducerea jud.Alba.In loc sa-se faca locuri de munca nu pot pastra nici putinele care sunt.Doar in campanii electorale promit ,apoi uita tot!Politicieni de rahat!

  5. coleg

    luni, 24.03.2014 at 09:02

    Ce -ati votat aia aveti. Nu-mi amintesc sa fi promis Hava sau Dumitrel locuri de munca. Sa va dea Ponta locuri de munca ca el v-a promis 1000 000 si Potor 10000 ]n judetul Alba. Votati PUPU si veti fi o tara de asistati. Nu uitati la urmatoarele alegeri locale votati PSD ca sa pierdeti si investitiile din judet.Votati Darzu care va promis abatoare si acum numai lasa pe ciobani sa taie mieii decat in abatoarele pe care le-a promis in campanie. Votati mincinosii si plagiatorii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

  6. eu

    marți, 25.03.2014 at 10:29

    Dupa cum am mai spus, ceea ce se intampla la RMGC este doar o accelerare a ceea ce urma sa se intample dupa ce primeau dreptul de exploatare. Oricum i-ar fi dat pe aproape toti afara.Chestia aia cu creatul a nu stiu cate locuri de munca a fost o poveste penibila. Acum avem imaginea clara a ceea ce urma sa se intample, doar ca s-a intamplat acum. Sa fim seriosi. Cat de idioti ne cred astia?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax