Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Peste 2 milioane de lei, alocaţi în 2014 pentru sprijinirea cluburilor sportive din Alba. Consilierii judeţeni votează aprobarea sumelor JOI

Publicat

Cluburile sportive din județul Alba vor fi sprijinite financiar, în acest an, cu peste 2 milioane lei, bani alocați de Consiliul Județean Alba. Este vorba despre echipele de baschet feminin CSU Alba Iulia, volei Alba-Blaj, handbal Alba-Sebeș, clubul sportiv de tenis Alba-Cugir și Asociația Județeană de Fotbal, pentru activitățile și competițiile organizate pentru copii și juniori.

În ședința de joi, 30 ianuarie, a Consiliului Județean Alba, se vor supune la vot cinci proiecte de hotărâre ce prevăd alocarea sumelor pentru sprijinirea activității cluburilor sportive menționate.

În baza unui Acord de asociere a județului Alba, prin Consiliul Județean Alba, cu Asociația Județeană de Fotbal Alba pentru realizarea activităților din campionatul Ligii a IV-a, a celui județean și a competițiilor pentru copii și juniori în 2014, din bugetul județului se vor aloca 300.000 lei în 2014.

„AJF Alba dezvoltă și promovează fotbalul în județul Alba prin organizarea de activități de selecție a jucătorilor pentru formarea de echipe care să participe atât în campionatul Ligii a IV-a cât și în cel județean și în competițiile pentru copii și juniori. Consiliul Județean va aloca suma de 300.000 lei, ce va fi utilizată pentru organizarea și desfășurarea competițiilor, tur și retur, în anul 2014, a activităților comisiilor de lucru și biroului executiv al AJF Alba și pentru acordarea de premii echipelor clasate pe primele locuri și jucătorilor remarcați (golgeter, trofeul fairplay etc)”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului.

Cotizația Consiliului Județean Alba la Asociația „Clubul Sportiv de Volei Alba-Blaj” pe anul 2014

„Având în vedere proiectul de dezvoltare a voleiului ca sport de interes județean, rezultatele foarte bune obținute în anul 2013 în competiția pentru promovarea în divizia A a echipei de volei feminin senioare a Clubului Sportiv de Volei Alba-Blaj, Adunarea generală a Asociaților Clubul Sportiv de Volei Alba-Blaj, prin Hotărârea nr. 1/2014, a stabilit cotizația anuală a județului Alba pentru anul 2014 în valoare de 750.000 lei”, se precizează în proiect.

Cotizația Consiliului Județean Alba la Asociația „Clubul Sportiv de Tenis Alba-Cugir” pe anul 2014

„Pentru realizarea scopurilor principală, asociația își propune ca obiective organizarea și sprijinirea activității de tenis de câmp pe raza orașului Cugir și a județului Alba precum și organizarea procesului de selecție, formare, pregătire și perfecționare de pe plan intern și internațional. Având în vedere proiectul de dezvoltare a tenisului ca sport de interes județean, Adunarea Generală a Asociaților Clubul Sportiv de Tenis Alba-Cugir, prin Hotărârea 1/16.01.2014, a stabilit cotizația anuală a județului Alba pentru anul 2014, în valoare de 35.000 lei”, scrie în document.

Cotizaţia Judeţului Alba la Asociaţia “Handbal Club Alba-Sebeş”, pe anul 2014

Potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Florin Roman, Clubul de Handbal Alba-Sebeș va primi în acest an de la Consiliul Județean suma de 300.000 lei, pentru susținerea activității, organizarea de competiții.

Subvenţia pentru Clubul Sportiv “Universitatea” Alba Iulia

În vederea susținerii activității competiționale în anul 2014, a echipei de baschet feminin CSU Alba Iulia, Consiliul Județean Alba a estimat că va aloca suma de 300.000 lei, potrivit lui Florin Roman.

Toate aceste sume au fost prezentate ca propuneri, urmând a fi analizate înainte de supunerea la vot, în ședința ordinară a Consiliului Județean Alba, ce va avea loc joi, 30 ianuarie 2014.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. blondu

    sâmbătă, 25.01.2014 at 22:37

    Domnilor Consilieri judeteti se pare ca din toate acele cluburi sportive ati utat sa pomeniti si de Asociatia Judetea de Powerlifting sau de Federatia Romana de Powerlifting,singura federatie sportiva cu sediul inafara Bucurestiului si mai precis cu sediul la Alba Iulia.Nu zic ca acele cluburi sportive nu merita finantare ,dar nu inteleg de ce de fiecare data nu vreti sa sprijiniti powerliftingul.Acest sport a adus numeroase medalii pentru Judetul Alba si cel mai important a adus MEDALII EUROPENE SI MONDIALE ,singurul sport din judet care a reusit aceasta performanta ,si sa nu uitam ca aceasta performanta a venit din banii sportiviilor si nu din ajutorul Consiliului Judetean.Va este rusine ca acesti sportivi au adus acele medalii Judetului Alba ? Daca este asa atunci ne cerem scuze ca am participat la Campionate Europene si Mondiale si am adus medalii,ne cerem scuze ca va cerem o suma de nimic pentru a ne realiza obiectivele si alte sporturi cer mii de euro si nu reusesc sa treaca de etapa judeteana sau de un campionat nationa,si alte sporturi ca powerliftingul care duce sportivii la campionate internationale ,este finantat cu o suma de toata rusinea.Sa le fie rusine domnilor Consilieri judeteti ,deoarece stau doar pe scaunele lor calde si baga banii in nimicuri in loc sa finantele sportul cu adevarat.

  2. dan

    duminică, 26.01.2014 at 15:52

    Dar CS Unirea nu primeste nimic?!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax