Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 20 de case și patru restaurante au fost inundate la Alba Iulia, în urma furtunii de vineri seara


Publicat

santurile cetatii inundate 4Peste 20 de case și patru restaurante din Alba Iulia au fost inundate vineri în urma furtunii. Pompierii au intervenit și în orașul Zlatna pentru a evacua apa dintr-o casă inundată. 

VEZI: FOTO-VIDEO: Furtuna a băgat Alba Iulia la apă. Zone din Cetatea Alba Carolina, străzi și mai multe case au fost inundate

În cursul zilei de vineri, Centrul Meteorologic Regional Sibiu a emis patru Atenționari de Fenomene Meteorologice Periculoase Cod Galben pentru mai multe zone din jud. Alba, care vizau ca fenomene: descărcări electrice, averse de ploaie, intensificări ale vântului și grindină.
În urma precipitațiilor căzute, echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului de pompieri Alba Iulia în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgenta Alba și echipaje de la SC Apa Canal Alba au intervenit în municipiul Alba Iulia în zona centru a municipiului, iar în orașul Zlatna a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Zlatna pentru înlăturarea efectelor generate de fenomenele meteorologice.
Situatia pagubelor produse (estimate fizic) se prezinta astfel:

1) Municipiul Alba Iulia
Nr.anexe gospodaresti total = 21 (Inundate); Nr.obiective socio-economice si administrative: 4 (Restaurant-pizzerie-inundate) – cauzele afectarii, incapacitate de preluare a retelei de canalizare.

2) Oras Zlatna zona Podu lui Paul
Nr.case total=1, din care: -avariate: 1; Observaţii: inundate; Nr.anexe gospodaresti total=1(inundate);
cauzele afectarii – torenţi sau scurgeri torenţiale.
Masurile luate de catre toate structurile implicate in gestionarea situatiilor de urgenta generate de riscurile specific sunt urmatoarele:
La nivelul Sistemului de Gospodarire a Apelor Alba au fost transmise conform fluxului informational avertizarile meteorologice primite.
La nivelul Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Zlatna a fost convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta, a fost supravegheata permanent evolutia vremii si cursurile de apa.

Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Zlatna a intervenit cu 1 autospeciala, 1 motopompa si 4 persoane.
La nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Alba s-a intervenit cu 2 autospeciale, 3 autoturisme, 2 motopompe, 3 ofiteri si 14 subofiteri.
Serviciul Volunbtar pentru Situatii de Urgenta Alba Iulia a intervenit cu 1 autoturism, 2 motopompe si 2 persoane;
iar SC APA Canal cu 3 autospeciale si 6 persoane.

Tot ieri, Detașamentul de pompieri Aiud a intervenit în loc. Miraslau pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o șură de paie. Pompierii militari au intervenit cu două autospeciale de stins incendii, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Miraslau. Ca urmare a acestui au ars aproximativ 180 baloti de paie si 36 tone de paie. Cauza probabila a acestui incendiu o reprezinta un trasnet.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 27 de cazuri COVID înregistrate în ultimele 24 de ore. Incidența pe orașe și comune din județ, la 14 zile

Publicat

Au fost înregistrate 27 cazuri noi COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise de DSP Alba, luni, 18 ianuarie.

De la începutul pandemiei, în județul Alba, au fost raportate 13.281 de îmbolnăviri.

În actualizare

Lista localităților din care provin persoanele confirmate în ultimele 24 de ore:

Urban (19 cazuri noi)

Alba Iulia – 6

Sebeș – 4

Teiuș – 3

Cugir – 2

Zlatna – 2

Blaj – 1

Câmpeni – 1

Rural (6 cazuri noi)

Ciugud – 1

Cricău – 1

Ighiu – 1

Meteș – 1

Săsciori – 1

Unirea – 1

Alte 2 cazuri cu anchete epidemiologice în desfășurare.

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba (4-17 ianuarie) – 1,96 (anterior 2,04).

TOP localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba):

Mediul urban:

Localitate – cazuri în perioada 4-17 ianuarie – incidența cazurilor COVID-19

Teiuș – 23 cazuri – 3,15 (anterior 2,74)

Alba Iulia – 239 cazuri – 3,12 (anterior 3,20)

Cugir – 63 cazuri – 2,44 (anterior 2,52)

Câmpeni – 17 cazuri – 2,28 (anterior 2,69)

Sebeș – 74 cazuri – 2,25 (anterior 2,40)

Blaj – 36 cazuri – 1,73 (anterior 1,78)

Aiud – 41 cazuri – 1,61 (anterior 1,69)

Ocna Mureș – 21 cazuri – 1,50 (anterior 1,50)

Abrud – 7 cazuri – 1,32 (anterior 1,32)

Zlatna – 10 cazuri – 1,25 (anterior 1,13)

Baia de Arieș – 3 cazuri – 0,78 (anterior 0,78)

Mediul rural

Localitate – cazuri în perioada 4-17 ianuarie – incidența cazurilor COVID-19

Daia Română – 17 cazuri – 5,42 (anterior 5,74)

Mihalț – 15 cazuri – 4,55 (anterior 4,85)

Ciugud – 13 cazuri – 3,99 (anterior 3,69)

Stremț – 9 cazuri – 3,64 (anterior 3,64)

Meteș – 10 cazuri – 3,54 (anterior 3,18)

Întregalde – 2 cazuri – 3,52 (anterior 3,52)

Crăciunelu de Jos – 7 cazuri – 3,26 (anterior 4,66)

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE-VIDEO: Cum se desfășoară imunizarea populației, la centrul de vaccinare din Alba Iulia. Precizări făcute de DSP Alba

Publicat

Campania de vaccinare a populației a început luni, 18 ianuarie, la Alba Iulia. La centrul amenajat pe strada Vasile Alecsandri, în Sala de Sport a Universității 1 Decembrie 1918, sunt așteptate astăzi 240 de persoane. 

„Debutul a fost fără probleme. Încă de azidimineață primele persoane și-au făcut apariția, dornice să fie vaccinate. Astăzi au fost programate la centrul din Alba Iulia 240 de persoane”, a explicat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Până la ora 12:30 au fost vaccinate 96 de persoane.

Reamintim faptul că persoană vaccinată a fost o femeie în vârstă de 88 de ani care a reușit să se înscrie în platformă cu ajutorul copiilor.

Vezi și VIDEO: A început vaccinarea anti COVID a populației din Alba Iulia: O femeie de 88 de ani, prima persoană vaccinată

“Nu am deloc emoții. Încurajez pe toată lumea să se vaccineze iar cei în vârstă care nu sunt deciși ce să facă să își întrebe copiii sau pe cei mai tineri”, a îndemnat doamna care a venit însoțită de fiica ei, potrivit reprezentanților DSP Alba.

Azi, la Centrul de Vaccinare din Alba Iulia sunt înscrise 240 de persoane.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Sesiune online la universitatea din Alba Iulia. Reîntoarcerea în format fizic la cursuri depinde de evoluția pandemiei de COVID

Publicat

universitate

Sesiunea de examene din luna ianuarie 2021, la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, se va desfășura online.

Deja profesorii au trimis studenților materia pentru examenele ce se vor desfășura pe platforma online pe care s-au desfășurat și cursurile, de la începutul pandemiei de COVID-19.

Încă nu există informații clare în ceea ce privește revenirea la cursuri în format fizic a studenților la universitatea din Cetatea Alba Carolina.

Însă, până la începutul semestrului al doilea, la nivel instituțional se va lua o decizie în acest sens.

În primul rând, decizia ține de evoluția pandemiei la nivelul județului Alba. Dacă aceasta va fi pe un trend descendent, studenții s-ar putea reîntoarce la cursuri în format fizic.

De asemenea, mai există și varianta hibrid: o parte din studenți să meargă la cursuri, iar o altă parte să studieze de acasă.

Dacă situația cazurilor la nivelul județului nu va fi pe un trend descendent, cursurile ar putea rămâne în format online.

Potrivit reprezentanților Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, până la începerea semestrului al doilea, la nivel instituțional se va lua o decizie în ceea ce privește formatul în care studenții vor lua parte la cursuri.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

FOTO: Campania de vaccinare anti-COVID la Aiud, faza a doua. Prima persoană imunizată, o femeie de 62 de ani

Publicat

Prima persoană vaccinată anti-COVID la Aiud, în a doua fază a campaniei naționale, a fost o femeie de 62 de ani. Luni, la Aiud, mai sunt programate 60 de persoane.

”Astăzi a început la Aiud cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19.

Primul aiudean vaccinat în cadrul celei de-a doua etape a fost doamna D. Edita în vârstă de 62 de ani, iar astăzi mai sunt programate 60 de persoane”, a anunțat Primăria Aiud.

Vezi și VIDEO: A început vaccinarea anti COVID a populației din Alba Iulia: O femeie de 88 de ani, prima persoană vaccinată

Centrul de vaccinare de la Aiud a fost organizat în sala de sport de pe strada Tribun Tudoran și funcționează în baza autorizației sanitare primite din partea Direcției de Sănătate Publică Alba.

sursă foto: Primăria Municipiului Aiud (Facebook)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate