Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 20 de şoferi AMENDAŢI de Poliţie pentru VITEZĂ excesivă pe autostradă, în două zile. Au rămas şi fără permise


Publicat

vitezaPolițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat în trafic, în numai două zile, 22 de conducători auto care rulau cu viteze excesive, pe autostrăzi, transmite IGPR. De asemenea, polițiștii au depistat un conducător auto, care se afla sub influența băuturilor alcoolice. Șoferii au fost sancționați contravențional și le-au fost reținute permisele de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.

Cea mai mare viteză a fost de 236 km/h, înregistrată duminică, pe Autostrada A3 Turda-Borș. A avut-o un şofer din Alba, care a produs şi accident.

Vezi şi FOTO-VIDEO: ACCIDENT pe autostrada A3. Un şofer din Alba Iulia s-a izbit cu maşina de parapeţi, cu o viteză de peste 230 km/h

Sâmbătă, 10 iunie, polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat 11 conducători auto, care rulau cu viteze excesice pe autostrăzi.

Pe autostrada A 3 București – Brașov, au fost depistați 4 conducători auto, care nu au respetat regimul legal de viteză.

La ora 9.47, polițiștii au depistat un autoturism care circula către Ploiești, la  km. 17, cu viteza de 213 km/h, abatere filmată și  înregistrată de aparatul radar.

În jurul orei 10.04, polițiștii au depistat o femeie, de 27 de ani, domiciliată în Ploiești, conducând un autoturism, cu viteza de 186 km/h .

La scurt timp, în jurul orei 10.38, a fost depistată o femeie, de 38 ani, din București, conducând un autoturism cu viteza de 201 km/h.

De asemenea, la ora 13.12, polițiștii au depistat un bărbat, de 30 de ani, din București, conducând un autoturism, cu viteza de 188 km/h.

În jurul orei 15.10, polițiștii au depistat un bărbat, de 31 de ani, domiciliat în  Câmpina, conducând un autoturism pe autostrada, cu viteza de 194 km/h.

În jurul orei 14.47 , polițiștii au depistat un bărbat, de 22 de ani, domiciliat în Geoagiu, conducând un autoturism pe autostrada A1 Deva – Sibiu, calea 1, la km. 325, circulând cu viteza de 199 km/h, abatere filmată și înregistrată de aparatul radar.

La ora 15.33, pe aceeași autostrada, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 31 de ani, din Luduş, conducând un autoturism pe autostrada A1 Deva – Sibiu, calea 1, la km. 355, cu viteza de 197 km/h.

La ora 16.20, polițiștii au depistat alt bărbat, de 47 ani, conducând un autoturism, pe Autostrada A1 Deva – Nadlac, calea 2,  la km. 543, cu viteza de 187 km/h.

Ulterior, la ora 17.40, o femeie, de 22 de ani, domiciliată în Orăștie, a fost depistată de polițiști, conducând  un autoturism, pe Autostrada A1 Deva-Nădlac, calea 1, la km. 470, cu viteza de 182 km/h.

De asemenea, în decurs de 2 minute, între orele 19.10 și 19.12, polițiștii au depistat, pe Autostrada A1 Deva – Sibiu, un bărbat, de 27 de ani, conducând un autoturism cu viteza de 198 km/h și un alt bărbat, de 47 de ani, conducând un autoturism, cu viteza de 186 km/h.

Duminică, 11 iunie, la ora 9.46, polițiștii au depistat o femeie, de 55 ani, din Ploiești, conducând un autoturism pe Autostrada A3 București – Brașov, calea 1, la km. 17, cu viteza de 187km/h.

La ora 11.10, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 40 de ani, domiciliat în Ploieşti, județul Prahova, conducând un autoturism, pe autostrada A1 Rm Vâlcea – Deva, calea 2, la km. 240, cu viteza de 185 km/h.

La ora 11.42, polițiștii au depistat un bărbat, de 46 de ani, din Rîșnov,  conducând un autoturism, pe Autostrada A3 Turda -Borș, Calea 2, la km  15+500 m, cu viteza de 183 km/h.

De asemenea, la ora 11.51, pe Autostrada A 3 București – Brașov, polițiștii au depistat o femeie, de 39 de ani, din Sibiu, conducând un autoturism cu viteza de 187 km/h.

Pe autostrada A 1 Rm. Vâlcea – Deva, polițiștii au depistat, la ora 11.54, o femeie, de 54 de ani, din Timişoara, circulând cu viteza de 185 km/h, la ora 12.32, un bărbat, de 54 de ani, din Deva, circulând cu viteza de 191 km/h, la ora 15.25, un bărbat de 40 de ani, domiciliat în Arad, circulând cu viteza de 198 km/h, la ora 15.29, un alt bărbat, de 29 de ani, din Pitești, circulând cu viteza de 192 km/h, iar la ora 15.42, un bărbat, de 45 de ani, din Câmpia Turzii, conducând un autoturism cu viteza de 181 km/h.

În jurul orei 13.51, un bărbat, de 20 de ani, domiciliat în Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe Autostrada A3 Turda-Borș, în dreptul km 15+900 m, calea 2, a pierdut controlul asupra direcției de mers și a lovit parapeții metalici ai autostrăzii din partea dreaptă a direcției de deplasare. Accidentul rutier, soldat numai cu pagube materiale, a fost filmat de aparatul radar, autoturismul fiind înregistrat circulând cu viteza de 236 km/h (detalii, mai sus).

La data de 11 iunie, la ora 15.55, polițiștii rutieri au depistat un bărbat, de 30 de ani, din Germania, conducand un autoturism, pe Autostrada A1 Deva-Nădlac, calea 1, la km. 580, cu viteza de 181 km/h.

În cadrul activităților desfășurate de polițiștii rutieri, duminică, a fost depistat un bărbat, de 56 ani, din Sibiu, în timp ce conducea un autoturism pe Autostrada A1, la km. 246, sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0.13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Toți conducătorii auto depistați au fost sancționați contravențional și le-au fost reținute permisele de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.

Poliția Română continuă acțiunile pentru salvarea de vieți și prevenirea accidentelor de circulație. Reamintim că viteza excesivă este printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

sursa: politiaromana.ro

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Nodul rutier de la Sebeș va fi finalizat în iulie. Ministrul Transporturilor: Vor fi gata și bretelele spre Deva și spre Sibiu

Publicat

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat că nodul de la Sebeş, care face legătura între A10, DN1 şi A1, va fi gata în iulie.

“Încă un anunţ: nodul de la Sebeş – care face legătura între A10, DN1 şi A1 – va fi gata în iulie, conform promisiunii constructorului.

Aici va fi o finalizare a nodului în două etape. În prima fază, pe 15 iulie, vor fi terminate bretelele dinspre Deva, iar la final de iulie cele dinspre Sibiu”, potrivit lui Cătălin Drulă.

Totodată acesta a adăugat că are promisiuni din partea constructorului, Asocierea condusă de Aktor, că și lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda, tronsonul dintre Alba Iulia și Aiud, va fi dat în folosință în acest an.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

”Trans-Salina” din județul Alba, asfaltată în procent de peste 50%. În zona Ocnișoara va fi construit și un ștrand cu apă sărată

Publicat

Trans-Salina, o șosea din județul Alba, a fost asfaltată în proporție de peste 50%, iar drumul modernizat va ajunge la două sate aproape complet depopulate.

Unul dintre ele este Ocnișoara, care este amplasat pe un masiv de sare.

Autoritățile vor să pună în valoare bogăția din adâncuri și să amenajeze acolo un ștrand sărat, în stil rustic.

Cei 14 săteni care mai trăiesc în Ocnișoara, nu credeau că vor apuca ziua în care vor vedea asfalt la ei în sat.

”Acum e domnie, asfaltul la poartă. Ne retragem aici, ne place să lucram în grădină, să cosim, liniște”, a declarat Iulica, fiica unei localnice, pentru stirileprotv.ro.

Finanțarea este asigurată prin PNDL 2, beneficiar fiind Primăria Lopadea.

Modernizarea drumului comunal Ciuguzel – Ocnişoara – Overdem costă aproximativ 8 milioane de lei şi va reprezenta, practic, salvarea celor două sate aflate pe cale de dispariţie.

La Ocnişoara mai locuiesc doar 14 oameni, iar la Overdem mai sunt circa 35 de locuitori.

Populaţia a scăzut foarte mult în ultimii zeci de ani ca urmare a imposibilităţii oamenilor de a ajunge sau ieşi din aceste sate în perioadele cu ploi sau în perioada iernii.

Drumul de pământ devenea practic imposibil de utilizat, iar oamenii erau blocaţi aici.

Un calcul simplu arată un cost de aproximativ 163.000 de lei (circa 32.000 de euro) pe cap de locuitor, în ceea ce priveşte investiţia în modernizarea drumului. Autoritățile spun însă că drumul va redeschide rute turistice și va duce la dezvoltarea zonei

Contractul în valoare de 8.005.328,13 de lei este derulat de societatea Drumuri şi Poduri Locale Alba SA.

Ștrand rustic

Investiția în drum a comunei Lopadea Nouă, va fi dublată de una a Consiliului Județean Alba, bazată pe existența unui masiv de sare în acel loc.

Este vorba despre construirea unui ștrand rustic.

”La Ocnișoara se va face un fel ștrand rustic, cum există la Ocna Sibiului. Acolo există niște lacuri cu apă sărată și Consiliul Județean Alba va investi în acea zonă, în tot ceea ce privește utilitățile și amenajarea. Sperăm ca undeva pe anul viitor, pe final, să fie gata. Acum se lucrează la proiect pentru rețeaua de apă” a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan.

Președintele instituției, Ion Dumitrel, a declarat la rândul său că la începutul lunii iulie va fi lansat proiectul pentru amenajarea viitoarei investiții.

De asemenea, tot aici se remarcă prezența unui câmp de 3 ha numit „saramură” și o fântână purtătoare de apă sărată, ce izvorăște în permanență de sute de ani.

Fauna și flora ne încântă privirile de fiecare dată. Aici cerbul și căpriorul pot fi văzuți în mediul lor natural.

Mii de specii rare de plante, animale și insecte dau culoare locului. În imediata apropiere este locul de naștere a ariei protejate „Pajiștile lui Suciu”( sit de importanță comunitară) ce conservă habitate naturale de tip: Pajiști stepice, Păduri dacice de stejar și carpen și Tufărișuri.

Sursă foto: Marius Hațegan

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a primit Crucea Patriarhală de la Arhiepiscopul Irineu

Publicat

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a primit duminică, Crucea Patriarhală, o distrincție onorifică acordată de Biserica Ortodoxă. 

Distincția i-a fost acordată lui Ion Dumitrel de Arhiepiscopul de Alba Iulia Irineu, ”ca semn al prețuirii și binecuvântării Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru activitatea sa îndelungată, rodnică și folositoare depusă în slujba Bisericii și societății pe parcursul anilor”.

Evenimentul a avut loc duminică, după liturghie, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia.

Citește și: CALENDAR CREȘTIN ortodox, luna IUNIE 2021: TOATE sărbătorile din Cireșar trecute în Calendarul Bisericesc

Sursă foto: Reintregirea.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA, 21-27 iunie: Caniculă și furtuni. Prognoza meteo pe zile, în localități din județ

Publicat

Temperaturile cresc mult săptămâna viitoare în județul Alba. Vor fi câteva zile cu caniculă, la mijlocul intervalului.

Sunt anunțate valori de 33-35 de grade Celsius, dar și câteva furtuni.

Vremea va fi caldă și la munte, cu maxime de 30 de grade.

Prognoza meteo în săptămâna 21-27 iunie, în localități din județul Alba:

Luni, 21 iunie

Alba Iulia: minime de 18 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; furtună

Sebeș: minime de 17 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; furtună

Șugag: minime de 13 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; furtună

Oaşa: minime de 11 grade Celsius, maxime de 19 grade Celsius; furtună

Aiud: minime de 18 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; furtună

Blaj: minime de 18 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; furtună

Ocna Mureş: minime de 18 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; furtună

Zlatna: minime de 16 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; furtună

Abrud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; furtună

Cîmpeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; furtună

Arieşeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; furtună

Cugir: minime de 17 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; furtună

Marți, 22 iunie

Alba Iulia: minime de 19 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; furtună

Sebeș: minime de 18 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; furtună

Șugag: minime de 15 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; furtună

Oaşa: minime de 13 grade Celsius, maxime de 21 grade Celsius; furtună

Aiud: minime de 18 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; furtună

Blaj: minime de 18 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; furtună

Ocna Mureş: minime de 19 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; furtună

Zlatna: minime de 18 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; furtună

Abrud: minime de 16 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; furtună

Cîmpeni: minime de 16 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; furtună

Arieşeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; furtună

Cugir: minime de 18 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; furtună

Miercuri, 23 iunie

Alba Iulia: minime de 20 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; parțial însorit

Sebeș: minime de 20 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; predominant însorit

Șugag: minime de 15 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; parțial însorit

Oaşa: minime de 14 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; parțial însorit

Aiud: minime de 20 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; predominant însorit

Blaj: minime de 20 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; predominant însorit

Ocna Mureş: minime de 20 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; predominant însorit

Zlatna: minime de 18 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; predominant însorit

Abrud: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; parțial însorit

Cîmpeni: minime de 16 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; parțial însorit

Arieşeni: minime de 14 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; parțial însorit

Cugir: minime de 20 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; predominant însorit

Joi, 24 iunie

Alba Iulia: minime de 20 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; furtună

Sebeș: minime de 20 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; furtună

Șugag: minime de 16 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; furtună

Oaşa: minime de 15 grade Celsius, maxime de 24 grade Celsius; furtună

Aiud: minime de 20 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; furtună

Blaj: minime de 20 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; furtună

Ocna Mureş: minime de 20 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; furtună

Zlatna: minime de 19 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; furtună

Abrud: minime de 18 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; furtună

Cîmpeni: minime de 18 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; furtună

Arieşeni: minime de 16 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; furtună

Cugir: minime de 20 grade Celsius, maxime de 34 grade Celsius; furtună

Vineri, 25 iunie

Alba Iulia: minime de 17 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; predominant însorit

Sebeș: minime de 17 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; predominant însorit

Șugag: minime de 15 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; averse

Oaşa: minime de 14 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit

Aiud: minime de 18 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; predominant însorit

Blaj: minime de 18 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; predominant însorit

Ocna Mureş: minime de 17 grade Celsius, maxime de 32 grade Celsius; predominant însorit

Zlatna: minime de 17 grade Celsius, maxime de 36 grade Celsius; caniculă

Abrud: minime de 16 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; parțial însorit

Cîmpeni: minime de 16 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; parțial însorit

Arieşeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; parțial însorit

Cugir: minime de 17 grade Celsius, maxime de 33 grade Celsius; predominant însorit

Sâmbătă, 26 iunie

Alba Iulia: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; predominant însorit

Sebeș: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; predominant însorit

Șugag: minime de 11 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; însorit

Oaşa: minime de 10 grade Celsius, maxime 23 grade Celsius; parțial însorit

Aiud: minime 17 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; predominant însorit

Blaj: minime de 17 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; predominant însorit

Ocna Mureş: minime de 17 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; parțial însorit

Zlatna: minime de 15 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; predominant însorit

Abrud: minime de 15 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parțial însorit

Cîmpeni: minime de 15 grade Celsius, maxime de 26 grade Celsius; parțial însorit

Arieşeni: minime de 11 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; parțial însorit

Cugir: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; predominant însorit

Duminică, 27 iunie

Alba Iulia: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; soare

Sebeș: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; soare

Șugag: minime de 13 grade Celsius, maxime de 27 grade Celsius; soare

Oaşa: minime de 12 grade Celsius, maxime de 23 grade Celsius; soare

Aiud: minime de 17 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; soare

Blaj: minime de 17 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; soare

Ocna Mureş: minime de 17 grade Celsius, maxime de 30 grade Celsius; soare

Zlatna: minime de 18 grade Celsius, maxime de 31 grade Celsius; soare

Abrud: minime de 18 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; soare

Cîmpeni: minime de 18 grade Celsius, maxime de 28 grade Celsius; soare

Arieşeni: minime de 13 grade Celsius, maxime de 25 grade Celsius; soare

Cugir: minime de 17 grade Celsius, maxime de 29 grade Celsius; soare

sursa: accuweather.com

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate