Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 200 de elevi din Aiud și Sebeș au primit sfaturi de la polițiști, pentru prevenirea consumului de droguri și agresiunilor

Publicat

Polițiștii au continuat activitățile informativ – preventive în unitățile de învățământ. Elevi din Aiud și Sebeș au fost consiliați pentru prevenirea consumului de droguri dar și cu privire la atitudinea pe care trebuie s-o manifeste în fața agresiunilor, de orice fel.

Odată cu revenirea elevilor la cursuri, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba au reluat acțiunile informativ – preventive desfășurate în unitățile de învățământ.

Potrivit IPJ Alba, în perioada 2 – 5 mai, peste 200 de elevi care învață la Școala Gimnazială ”Axente Sever” Aiud și la Liceul Tehnologic Sebeș au participat la proiectele informativ – preventive derulate de polițiștii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Principala temă de discuție a fost prevenirea agresiunilor sexuale asupra minorilor, obiectiv al campaniei care se derulează, la nivel național, intitulată ”Atingeri nedorite”.

La Școala Gimnazială ”Axente Sever” Aiud, subiectul consumului de droguri a fost detaliat împreună cu specialiștii Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba Iulia.

Adolescenților l-au fost explicate consecințele devastatoare ale consumului de substanțe interzise și au fost îndrumați să fie vigilenți, pentru a nu cădea în plasa traficanților.

O altă temă dezbătută cu elevii a fost cea a comportamentului agresiv.

Adolescenții au fost încurajați să discute cu părinţii şi profesorii și să le ceară ajutorul, în cazul în care se confruntă cu orice situație de pericol.

Polițiștii vor continua întâlnirile cu elevii și cadrele didactice, în scopul prevenirii comportamentelor deviante și pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax