Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 200 de şoferi AMENDAŢI în judeţul Alba, într-o singură zi, pentru viteză şi alte abateri. Şapte conducători auto au rămas fără permise

Publicat

politie

actiune politie autostrada Peste 200 de şoferi au fost amendaţi, joi, de poliţiştii rutieri din judeţul Alba, care au acţionat pentru prevenirea accidentelor cauzate de viteza excesivă. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 25.545 lei, iar şapte dintre şoferi au rămas fără permise.

Joi, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere, în special a celor cauzate de viteza excesivă.

În cadrul acţiuni, poliţiştii rutieri din judeţ au fost sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră, iar aparatele radar au fost amplasate în locurile cu risc de producere a accidentelor rutiere.

Au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional 190 de conducători auto care au condus cu viteză excesivă. Alţi 72 de şoferi au fost amendaţi pentru încălcarea altor reguli privind circulaţia pe drumurile publice, iar faţă de 7 a fost luată măsura complementară a suspendării permisului de conducere.

Totodată au fost retrase 8 certificate de înmatriculare şi au fost constatate două infracţiuni.

Viteza, atât excesivă cât şi viteza neadecvată condiţiilor meteo-rutiere, este una dintre cauzele principale a accidentelor rutiere. Pentru a preveni aceste evenimente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto:

– adaptaţi în permanenţă viteza de deplasare la condiţiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care circulaţi;

– reduceţi viteza în locurile impuse de lege şi în special la trecerile de pietoni, în zonele aglomerate, în apropierea şi la traversarea intersecţiilor, la depăşirea mijloacelor de transport oprite în staţii;

– măriţi distanţa între autovehiculele în mers;

– adoptaţi un comportament preventiv în trafic

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax