Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Peste 2000 de foști angajați din Alba riscă să-și piardă vechimea în muncă. Nu şi-au ridicat carnetele de la ITM

Publicat

Mii de carnete de muncă mai zac încă prin fișetele Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Alba. Potrivit instituției, în total mai sunt încă 2.037 carnete de muncă ce așteaptă să fie înmânate deținătorilor de drept.

Carnetele au rămas în custodia ITM Alba încă din data de 31 decembrie 2010, termen până la care toți angajatorii sau persoanele fizice care nu mai erau încadrate în muncă aveau datoria să ridice carnetele de la inspectoratele județene. Măsura a fost luată ca urmare a abrogării unor legi și decrete care reglementau evidenta muncii și vechimii in muncă și apariției Legeii nr. 130 din 20 iulie 1999 privind unele măsuri de protecţie a persoanelor încadrate în muncă.

„În mod normal, aceste documente trebuiau predate încă de acum doi ani, însă beneficiarii lor nu s-au sinchisit să le solicite ITM-ului. Noi presupunem că majoritatea acestor carnete aparțin unor foști angajați din județ plecați la muncă în străinătate sau celor care, în urma masivelor disponibilizări din ultimii ani, s-au retras în mediul rural”, ne-a declarat Dorel Fiț șeful ITM Alba.

Vezi și Cum poți să CUMPERI VECHIMEA în MUNCĂ. Costă 15.500 de lei pe cinci ani. Condiţii şi model de calcul de la Casa de Pensii

Potrivit acestuia, documentele vor fi foarte importante la momentul în care posesorii lor vor ajunge la vârsta pensionării. Cei care au o vechime mai mare în muncă vor avea de alergat pe la diferitele firme unde au lucrat pentru a-și reface perioada de angajare, necesară la întocmirea dosarului de pensionare.

Dorel LAZĂR

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax