Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 2000 de șoferi au rămas fără permise, în doar trei zile. Jumătate dintre ei au depășit viteza legală

Publicat

Peste 2000 de șoferi au rămas fără permisele de conducere, în cadrul acțiunilor organizate de Poliția Română, în perioada 17-19 septembrie.

Peste 1000 dintre ei au depășit viteza legală.

Potrivit IGPR, polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea depășirii regimului legal de viteză pe drumurile publice și pentru informarea conducătorilor de autovehicule cu privire la necesitatea utilizării centurilor sau a dispozitivelor de siguranță omologate.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20.307 sancțiuni contravenționale, dintre care 7.625 pentru depășirea limitei legale de viteză, 3.762 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranță omologate de către conducătorii auto, 116 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranță omologate de către pasageri, precum și 51 de sancțiuni pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranță omologate de către minorii sub 14 ani.

Totodată, 2.074 de permise de conducere au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 1.105 pentru depășirea limitei legale de viteză.

”Recordul” îl deține un tânăr de 29 de ani din Zalău care a fost prins la volan cu 180 km/h pe un segment de drum unde viteza legală era de 100 km/h. A rămas fără permis 90 de zile și are de plătit o amendă de 1.305 lei.

Polițiștii au întocmit 303 dosare penale, 203 din acestea fiind întocmite pentru încălcări ale regimului circulației pe drumurile publice.

De asemenea, au fost retrase 544 de certificate de înmatriculare.

sursă: politiaromana.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax