Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 210.000 de absenţe ale elevilor la şcolile din judeţul Alba, în luna octombrie

Publicat

clasa goala

Profesorii din unităţile de învăţământ din Alba se confruntă, pe lângă problemele generate de lipsurile financiare, şi cu aspecte legate de absenţele elevilor de la ore, ce ar putea arăta un interes scăzut al acestora pentru sistemul de educaţie funcţional la ora actuală. Responsabilii ISJ, cadrele didactice, cu sprijinul oamenilor legii au încercat să combată pe cât posibil acest fenomen şi prin organizarea unor acţiuni, periodic, de la începutul anului şcolar, de depistare a elevilor care chiulesc de la clasă şi îşi petrec timpul rezervat prezenţei la orele de curs, în localurile din apropierea instituţiilor de învăţământ. Potrivit ISJ Alba, în şcolile din judeţ, doar în luna octombrie, elevii au acumulat peste 210.000 de absenţe.

Chiar dacă peste jumătate din acest număr, respectiv 126.000 de absenţe au fost în cele din urmă motivate, fenomenul pare să nu aibă rezolvare. Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a sesizat cele mai multe absenţe în licee, unde elevii au lipsit, în medie, de la 10 ore în luna octombrie. Elevii de gimnaziu au adunat în medie 4 absenţe/elev, iar cei din clasele I-IV au lipsit cel mai puţin, cu o medie de 1,14 absenţe/ elev.

Cele mai multe absenţe s-au înregistrat, în rândul elevilor de liceu, la clasele a X-a şi a XII-a, doar aproximativ jumătate dintre aceste absenţe fiind motivate.

Încă de la începutul acestui an şcolar, în toate instituţiile de învăţământ au fost înfiinţate comisii speciale care să monitorizeze absenţele. Totalul acestora, motivate şi nemotivate urmează să fie centralizate într-un raport la sfârşitul semestrului, declară reprezentantul ISJ Alba.

Pentru a identifica elevii care chiulesc şi a reduce numărul absenţelor în şcoli, în ultimul timp s-au efectuat, periodic, razii în localurile din împrejurimile şcolilor. Dat fiind că primele 10 clase sunt obligatorii în învăţământul din România, măsurile de monitorizare a absenţelor şi de sancţionare a elevilor care lipsesc nu îşi dovedesc neapărat eficienţa în cazul unui elevilor din aceşti ani de studiu. Reamintim că, în cadrul unei acţiuni organizate săptămâna trecută, într-un interval de 3 ore (9.00 – 11.00), au fost depistaţi 27 de elevi care chiuleau de la şcoală pentru a-şi petrece timpul în baruri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax