Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 250 de elevi s-au înscris la sesiunile speciale ale Bacalaureatului și Evaluării naționale. ASTĂZI, prima probă pentru absolvenții de liceu

Publicat

examen bac test proba scrisaPeste 250 de elevi s-au înscris la sesiunea specială a examenului de Bacalaureat și a Evaluării Naționale la clasa a VIII-a, care se organizează pentru olimpici și pentru elevii care vor să se înscrie la universități din străinătate. Prima probă va avea loc luni, 29 mai, pentru absolvenții de clasa a XII-a.

Potrivit Ministerului Educației, sesiunea specială 2017 a Bacalaureatului se va desfășura la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești în perioada 29 mai — 9 iunie. Sunt așteptați să participe 223 de elevi de clasa a XII-a. Dintre aceștia, 46 de elevi fac parte din loturile olimpice școlare pe discipline, 144 de elevi sunt incluși în loturile sportive școlare iar 33 de elevi și-au manifestat intenția de a candida la admiterea în învățământul superior în afara țării.

Sesiunea specială debutează cu proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română/limba maternă (29 — 30 mai). Miercuri, 31 mai este programată evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, iar în zilele de 2 și 3 iunie, evaluarea competențelor digitale.

Probele scrise au următorul calendar: 6 iunie (limba și literatura română), 7 iunie (proba obligatorie a profilului), 8 iunie (proba la alegere a profilului și specializării), 9 iunie (limba și literatura maternă). Afișarea primelor rezultate — în centrul de examen — este prevăzută pentru data de 9 iunie (până la ora 18:00). Contestațiile pot fi depuse în cursul aceleiași zile, în intervalul orar 18:00 — 20:00. Acestea vor fi soluționate în data de 10 iunie, zi în care vor fi afișate și rezultatele finale.

Sesiunea specială a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a se va desfășura între 13 și 16 iunie la Școala Gimnazială „Tudor Arghezi” din Capitală, fiind înscriși 34 de elevi.

Calendarul desfășurării probelor, toate scrise, are următoarea formulă: 13 iunie — limba și literatura română, 14 iunie — matematică, 15 iunie — limba și literatura maternă. Prima afișare a rezultatelor va avea loc în data de 15 iunie (până la ora 18:00) și este urmată de depunerea contestațiilor în aceeași zi (18:00 — 20:00). Vineri, 16 iunie, după soluționarea eventualelor contestații, vor fi afișate rezultatele finale.

Potrivit ministerului, sesiunile propriu-zise ale celor două examene se vor desfășura în perioada 19-30 iunie 2017 (EN VIII) și 6 iunie — 10 iulie 2017, respectiv 21 august — 6 septembrie 2017 (Bacalaureat).

sursa: edu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax