Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 30 de reprezentanţi ai noului PNL din ALBA, la Bucureşti, în 31 ianuarie. Se aprobă CRITERIILE pentru alegerea şefilor de organizaţii locale

Publicat

sediul PDL AlbaCriteriile prin care se realizează fuziunea structurilor locale de la vechiile PDL şi PNL în comitete executive la nivel judeţean vor fi aprobate la Consiliul Naţional din 31 ianuarie. Din Alba, la această întâlnire, vor fi prezenţi 31 de reprezentanţi din orgranizaţiile PDL şi PNL.

Co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei comisiei de unificare că la nivelul judeţelor se vor înfiinţa comitete executive în care reprezentarea vechiului PNL şi a PDL se va realiza în funcţie de ponderile stabilite de criteriile negociate la nivel central.

Blaga a anunţat finalizarea criteriilor în funcţie de care se realizează fuziunea structurilor locale ale vechiului PNL şi vechiului PDL, care urmează a fi aprobate la nivelul Consiliului Naţional din 31 ianuarie.

Co-preşedintele PNL a explicat faptul că se vor constitui comitete executive judeţene şi municipale, în care ponderea de reprezentare va ţine cont de rezultatul de alegerile europarlamentare într-o proporţie de 80% şi de numărul de primari 20%.

”Am stabilit ca aceste structuri, pentru că judeţele au dimensiuni diferite, să cuprindă între 30 şi 40 de membri. Asta nu înseamnă că dispar celelalte structuri constituite paritar, cele alese, birourile permanente judeţene. Dar luni, într-o altă şedinţă a comisiei de unificare vom stabili şi prerogativele atât ale comitetelor executive, cât şi ale birourilor permanente judeţene”, a mai spus Blaga.

El a precizat că din comitetele executive judeţene vor face parte, ca membri de drept, parlamentarii şi, ”cu vot consultativ”, preşedinţii organizaţiilor de tineret, de femei, de oameni de afaceri şi vârsnici.

La nivelul judeţului Alba, în structura de conducere judeţeană vor rămâne în continuare doi co-preşedinţi, iar comitetul executiv va avea, cel mai probabil, 40 de membri. În prezent, conducerea noului PNL Alba este reprezentată de Mircea Hava şi Adrian Teban (co-preşedinţi). Teodor Atanasiu a renunţat la conducerea vechiului PNL Alba, după 21 de ani în care a deţinut funcţia de preşedinte, în noiembrie 2014, în contextul alegerilor din cadrul partidului la nivel naţional. Acum este prim-vicepreşedinte PNL.

Citeşte şi VIDEO | OFICIAL: Adrian Teban este noul COPREŞEDINTE PNL Alba. „Vreau să se respecte MERITOCRAŢIA şi în Alba”

Delegaţia din Alba pentru Consiliul Naţional din 31 ianuarie va fi formată din 19 membri de la fostul PDL, respectiv 12 membri de la fostul PNL.

Referitor la soluţia convenită pentru unificarea grupurilor parlamentare ale PNL şi PDL, co-preşedintele PNL, Vasile Blaga, a mai declarat că alegerea noilor lideri ai grupurilor parlamentare va trebui să obţină validarea în cadrul Biroului Politic Naţional al partidului, iar ocuparea altor funcţii se în Parlament se va face în funcţie de ponderea parlamentarilor.

„Vom avea şi o discuţie cu conducerea Camerei şi a Senatului, deşi sper ca până atunci să fie înregistrat PNL-ul mare în Registrul partidelor politice. Noi am primit comunicarea în prima săptămână dintre turul I şi II al alegerilor prezidenţiale, când v-am şi comunicat-o. Numai că nu s-a făcut procedura, Curtea de Apel Bucureşti nu a trimis motivarea la tribunal. Tribunalul trebuie să trimită celor două perechi de câte şase petiţionari, după care înregistrarea este făcută”, a declarat Blaga.

Totodată, co-preşedintele PNL a subliniat că alegerea liderilor grupurilor parlamentare va trebui să fie aprobată politic de conducerea partidului.

„Grupurile îşi vor alege liderul de grup, am discutat foarte clar ponderea pe care o au de fiecare dată fostul PNL şi fostul PDL la capitolul vicelideri, preşedinţi de comisie şi aşa mai departe (…) Ceea ce aş vrea însă să subliniez, un lucru extrem de important: îşi aleg parlamentarii liderul, dar validarea o va face Biroul Permanent Naţional al marelui PNL. Pentru că aşa scrie în Statut şi aşa este corect, grupurile nu sunt instituţii independente ale marelui PNL, ci îl reprezintă în Parlament”, a mai spus Blaga.

sursă: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax