Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 40 de şoferi amendaţi pentru viteză pe autostradă. Recordul săptămânii, 219 km/h, pe A1 Sibiu-Deva

Publicat

Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au depistat, săptămâna trecută, 43 de persoane care conduceau cu viteze de peste 180 km/h și 10 aflate la volan în stare de ebrietate. Cea mai mare viteză înregistrată de radar a fost de 219 km/h, iar cea mai mare valoare de alcoolemie indicată de aparatul Drager a fost de 0,85 mg/l în aerul expirat.

În perioada 25 iunie – 1 iulie, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale a Poliției Române au acționat pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței rutiere. În această perioadă, polițiștii au depistat 43 de șoferi, cu vârste cuprinse între 19 și 59 de ani, care au depășit limita legală de viteză pe autostradă, deplasându-se cu viteze cuprinse între 181 km/h și 219 km/h.

Pe autostrada A1, 28 de șoferi au fost înregistrați circulând cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 219 km/h.

Pe autostrada A2, aparatele radar au înregistrat 6 conducători auto care se deplasau cu viteze cuprinse între 181 km/h şi 216 km/h.

Pe autostrada A3, polițiștii au depistat alți 9 șoferi care au depășit limita legală de viteză, având viteze cuprinse între 181 km/h și 204 km/h.

Viteza maximă a fost înregistrată pe autostrada A1 Rm. Vâlcea (Sibiu) – Deva, unde polițiștii au depistat un bărbat, de 42 de ani, din București, ce conducea cu viteza de 219 km/h.

Într-unul dintre cazuri, polițiștii au depistat un conducător auto, care conducea fără a avea acest drept, iar altă persoană se deplasa pe banda de urgență a autostrăzii A2, pe sensul de mers Constanța-București.

Toți șoferii depistați au fost sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 1.305 şi 2.464 de lei, iar ca măsură complementară, le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.

În timpul acțiunilor în trafic, polițiștii au depistat și 10 persoane care conduceau pe autostrăzi, sub influența băuturilor alcoolice. Aparatul Drager a indicat cea mai mare valoare de 0,85 mg/l în aerul expirat.

Astfel, în 2 cazuri au fost întocmite dosare penale, iar în celelalte 8 au fost aplicate sancțiuni contravenționale, fiind luată totodată măsura complementară a reținerii permisului de conducere și eliberarea unei dovezi fără drept de circulație.

Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!

Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent, între 1.305 şi 2.900 de lei).

Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani.

Persoana care conduce un autovehicul sau tramvai, testată de polițistul rutier cu un mijloc tehnic certificat și depistată ca având o concentrație de până la 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, poate solicita acestuia să i se recolteze probe biologice de către unitățile sau instituțiile medicale prevăzute la alin. (1), în vederea stabilirii îmbibației de alcool în sânge.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile săvârșirea de către conducătorul de autovehicul sau tramvai, dacă fapta nu constituie, potrivit legii, infracțiune.

sursa: politiaromana.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax