Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 400 de de elevi din județul Alba au participat la activitățile de prevenire a violenței în școli organizate de IPJ Alba

Publicat

,,Tăcerea e tot violență! Vocea ta e soluția!”, așa se intitulează campania desfășurată de IPJ Alba pentru prevenirea violenței în mediul școlar. La activitățile organizate în cadrul acestei campanii au participat mai bine de 400 de elevi de la diferite unități de învățământ din județul Alba.

Campania s-a desfășurat în perioada 21-25 octombrie 2024 și a constat în 21 de activități informativ-preventive.

La aceste activități au participat elevi de la mai multe unități de învățământ din localitățile Alba Iulia, Sebeș, Meteș, Tăuți și Blandiana.

„Polițiștii au transmis elevilor recomandări și aspecte elementare privind siguranța personală, dar și privind modul de evitare a conflictelor în spațiul școlar pe care minorii trebuie să le cunoască şi să le pună în practică, pentru a reduce riscul de victimizare”, au transmis reprezentanții IPJ Alba în cadrul unui comunicat e presă.

Pe lângă informațiile referitoare la violență, elevii au fost informați în legătură cu consecințele consumului de droguri și au fost sfătuiți să aleagă grupuri de prieteni care au obiceiuri sănătoase și nu se abat de la normele sociale.

Alte activități asemănătoare derulate de IPJ Alba

Tot în săptămâna 21-25 octombrie 2024, a fost demarat proiectul ,,FAST 2024 – Fă alegeri sigure pentru tine!”

Acesta are drept obiectiv prezentarea regulamentului si instruirea cadrelor referitor la recunoașterea semnelor privind consumul, modalități de semnalare a incidentelor, direcții de acțiune în situația constatării  unor fapte circumscrise traficului de persoane prezentarea regulamentului și acordarea sprijinului organizatoric tuturor echipelor participante.

Elevii vor fi implicați în organizarea și desfășurarea activităților de prevenire și informare.

Acest proiect se va desfășura și implementa, în perioada octombrie 2024 – ianuarie 2025, la nivelul municipiului Blaj.

În vederea atingerii obiectivelor stabilite și a interesului comun de formare a unui comportament preventiv și responsabil în rândul tinerilor, autoritățile publice și polițiștii vor monitoriza implementarea acestui proiect.

În baza unui acord de parteneriat, bazat pe încredere și transparență, U.A.T. Blaj, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba Iulia, Protopopiatul Greco-Catolic Blaj și Asociația Club Rotary Blaj vor colabora, în scopul reducerii riscului de victimizare în rândul tinerilor.

Pe parcursul întregului an școlar, polițiștii se vor implica în protejarea elevilor și dascălilor, astfel încât școala să fie un spațiu sigur, dedicat studiului și performanței educaționale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate