Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Peste 50% din școlile și liceele din Alba au început activitatea cu prezență fizică. La sate, cele mai multe unități sunt online

Publicat

Peste 50% dintre unitățile de învățământ (cu statut de persoană juridică) au început activitatea cu prezență fizică, luni, 8 noiembrie, în județul Alba. La sate însă, peste 60% sunt în online.

Potrivit listei actualizate a ratei de vaccinare a personalului din unitățile de învățământ, în județ sunt 78 de unități (53,8%) cu prezență fizică și 67 unități (46,2%) online.

Vezi LISTA actualizată: Cum a început școala LUNI în ALBA. Scenariile – online sau prezență fizică – pe unități de învățământ

În mediul urban, 51 de unități (67,1%) sunt cu prezență fizică, iar online sunt 25 (32,9%).

În mediul rural, 27 de unități sunt cu prezență fizică (39,1%) și 42 online (60,9%).

Condiția anunțată de autorități privind începerea activității de luni, 8 noiembrie, în format fizic pentru școli, grădinițe și licee este cel puțin 60% din personalul angajat în aceste unități să fie vaccinat.

În județul Alba, o unitate (școala gimnazială Vințu de Jos) a început activitatea online, deși avea procent de vaccinare de prezență fizică. Va trebui remediată problema de încălzire în sediul școlii.

De asemenea, la Grădinița ”Scufița Roșie” din Alba Iulia a fost depășit pragul de 60% față de raportarea de vineri, astfel încât a îndeplinit condiția pentru activitate cu prezență fizică.

Regulile pentru început de școală din 8 noiembrie

Ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației stabilește regulile pentru reluarea activității în unitățile de învățământ, de luni, 8 noiembrie, după vacanța forțată în contextul pandemiei.

Potrivit documentului, se reiau cursurile cu prezența fizică în unitățile de învățământ unde cel puțin 60% din personal este vaccinat.

Se reiau cursurile în sistem online în unitățile de învățământ unde mai puțin de 60% din personal este vaccinat.

Decizia privind modul de desfășurare a activității (online sau fizic) este luată de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ, cu informarea IȘJ.

Decizia se emite prin raportare la fiecare zi de vineri, conform situației privind personalul vaccinat, publicată și actualizată săptămânal pe site-ul inspectoratului școlar.

Prin excepție, unitățile de învățământ special reiau cursurile în format de prezență fizică.

Vezi DOCUMENT: Început de școală, 8 noiembrie. MĂSURILE din ordinul comun al miniștrilor Sănătății și Educației

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax