Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 500 de controale efectuate de inspectorii AJFP Alba, în primul semestru al anului. Amenzi de 125.000 de lei

Publicat

anaf

anafÎn primele șase luni ale anului, structurile de inspecție fiscală din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Alba au efectuat 536 acţiuni de control, din care 133 au fost acţiuni inopinate. Inspectorii fiscali au acordat un număr de 128 de amenzi, în sumă totală de 125.000 de lei.

Acţiunile au fost de bun augur pentru bugetul consolidat al statului, au transmis reprezentanții AJFP Alba. Doar amenzile, în număr de 128, au stabilit venituri suplimentare pentru Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în sumă totală de 125 mii lei, iar în urma inspecţiilor au fost stabilite obligații fiscale suplimentare totale pentru bugetele administrate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în sumă de 94.406 mii lei.

Pentru prejudicii (prezumtive) create bugetelor administrate de ANAF, în sumă totală de 34.927 mii lei, AJFP Alba – Activitatea de Inspecție Fiscală a înaintat 20 cazuri instituţiilor abilitate pentru continuarea şi definitivarea cercetărilor în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a gradului de participare a acestora la infracţiunile constatate.

De asemenea, în semestrul I a.c, inspectorii fiscali au soluţionat 428 de deconturi pentru rambursarea taxei pe valoarea adăugată în valoare totală de 138.917 mii lei, fiind respinsă la rambursare suma totală de 29.749 mii lei.

Aşa se face că planul impus de la centru pentru colectarea taxelor şi a creanţelor fiscale Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba a fost depăşit.

În primul semestru al anului 2016, Agenția Națională de Administrare Fiscală a stabilit în sarcina Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Alba un program de încasări în valoare totală de 479.650 mii lei. Valoarea totală a încasărilor a fost de 536.561 mii lei, gradul de realizare a programului de încasări cumulat la nivelul primelor 6 luni ale anului a fost de 111,87 %.

Şi în luna iunie programul stabilit în sarcina AJFP Alba a fost depăşit. Încasările totale au fost de 82.104 mii lei, iar gradul de realizare a programului a fost de 111,55 %.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax