Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 500 de șoferi au rămas fără permise în ultimele 24 de ore. Filtre rutiere și amenzi de peste 3 milioane lei date de Poliție

Publicat

Peste 580 de șoferi au rămas fără permise, în ultimele 24 de ore. Aproape jumătate dintre ei au fost scoși din trafic, pentru viteză.

Polițiștii au aplicat amenzi de peste 3,5 milioane lei, au organizat filtre rutiere și au descoperit sute de mașini care aveau probleme tehnice.

Potrivit IGPR; în 24 mai, polițiștii au organizat, la nivel național, 465 de acțiuni.

Au aplicat 8.685 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.541.592 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 95 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

Au fost scoși din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalți participanți, 587 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.

Față de 222 de șoferi, a fost luată măsura reținerii permisului de conducere, pentru viteză, 38 pentru conducere sub influența alcoolului și 7 pentru conducere sub influența drogurilor sau a substanțelor interzise.

De asemenea, au fost oprite din a circula 295 de autovehicule care nu prezentau siguranță pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.

Acțiunea Blocada, alături de jandarmi

La nivel național, 3.570 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Au fost organizate 397 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.739 de autovehicule și legitimate 10.804 persoane.

Au fost efectuate 2.684 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 218 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 18 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 278 de permise de conducere, dintre care 14 pentru alcool și 122 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 162 de certificate de înmatriculare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax