Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 7 tone de miere din ajutoarele de la UE pentru persoane defavorizate, retrase din depozit. Urmau să fie distribuite de LUNI

Publicat

Peste 7 tone de miere care urma să fie distribuită persoanelor beneficiare de ajutor social din Alba ca sprijin din partea Uniunii Europene prin programul PEAD 2013 au fost retrase din depozit din cauza calității neconforme. Programul PEAD începe luni în Alba Iulia, pentru aproximativ 5.400 de oameni, care își vor primi pachetele cu alimente, așa cum s-a întâmplat și în februarie.

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a transmis marți dimineață un comunicat de presă prin care anunță că, după ce au fost efectuate mai multe controale, mierea a fost eliminată dintre alimentele din pachetul pregătit pentru ajutoare, pe motiv că nu corespunde parametrilor fizico-chimici de calitate prevăzuți de legislația europeană. Potrivit directorului Serviciului de Asistență Socială al Primăriei Alba Iulia, Delia Cristescu, mierea nici nu a fost ridicată din depozite.

În această săptămână, vor fi ridicate ultimele alimente, iar distribuția va începe de luni. Pachetul de anul acesta conține 9 tipuri de produse, ce vor fi împărțite la numărul de beneficiari: făină albă, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, miere, roșii în bulion, zacuscă, conserve de carne. Mierea a fost însă scoasă de pe listă de către inspectorii DSVSA.

Vă prezentăm comunicatul DSVSA Alba:

În urma controalelor efectuate de inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Alba, o cantitate de 2768,5 kg miere polifloră neconformă distribuită conform Planului European de distribuţie ajutoare alimentare PEAD 2013 a fost retrasă din depozit, urmând ca restul cantității (4623,5 kg) să fie recuperată și returnată firmei distribuitoare cu sediul în București.

Controalele au fost efectuate în baza sesizărilor făcute de reprezentanții APIA Alba în urma cărora s-a constatat că, în județul Alba a fost livrată în data de 26.09.2013, prin Consiliul Județean, o cantitate de 7392 kg miere polifloră, lot 46, în ambalaje de câte 250 g, de proveniență Bulgaria.

În urma analizelor de laborator efectuate de către LSVSA HD, s-a constatat că mierea polifloră nu corespunde parametrilor fizico-chimici de calitate prevăzuți de legislația europeană.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax