Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 7 tone de miere din ajutoarele de la UE pentru persoane defavorizate, retrase din depozit. Urmau să fie distribuite de LUNI


Publicat

Peste 7 tone de miere care urma să fie distribuită persoanelor beneficiare de ajutor social din Alba ca sprijin din partea Uniunii Europene prin programul PEAD 2013 au fost retrase din depozit din cauza calității neconforme. Programul PEAD începe luni în Alba Iulia, pentru aproximativ 5.400 de oameni, care își vor primi pachetele cu alimente, așa cum s-a întâmplat și în februarie.

Direcția Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a transmis marți dimineață un comunicat de presă prin care anunță că, după ce au fost efectuate mai multe controale, mierea a fost eliminată dintre alimentele din pachetul pregătit pentru ajutoare, pe motiv că nu corespunde parametrilor fizico-chimici de calitate prevăzuți de legislația europeană. Potrivit directorului Serviciului de Asistență Socială al Primăriei Alba Iulia, Delia Cristescu, mierea nici nu a fost ridicată din depozite.

În această săptămână, vor fi ridicate ultimele alimente, iar distribuția va începe de luni. Pachetul de anul acesta conține 9 tipuri de produse, ce vor fi împărțite la numărul de beneficiari: făină albă, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, miere, roșii în bulion, zacuscă, conserve de carne. Mierea a fost însă scoasă de pe listă de către inspectorii DSVSA.

Vă prezentăm comunicatul DSVSA Alba:

În urma controalelor efectuate de inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Alba, o cantitate de 2768,5 kg miere polifloră neconformă distribuită conform Planului European de distribuţie ajutoare alimentare PEAD 2013 a fost retrasă din depozit, urmând ca restul cantității (4623,5 kg) să fie recuperată și returnată firmei distribuitoare cu sediul în București.

Controalele au fost efectuate în baza sesizărilor făcute de reprezentanții APIA Alba în urma cărora s-a constatat că, în județul Alba a fost livrată în data de 26.09.2013, prin Consiliul Județean, o cantitate de 7392 kg miere polifloră, lot 46, în ambalaje de câte 250 g, de proveniență Bulgaria.

În urma analizelor de laborator efectuate de către LSVSA HD, s-a constatat că mierea polifloră nu corespunde parametrilor fizico-chimici de calitate prevăzuți de legislația europeană.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, infectat cu Sars-Cov-2 cu doar o zi înainte de rapel

Publicat

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a anunţat sâmbătă că s-a infectat cu SARS-CoV-2 de la un coleg chiar cu o zi înainte de vaccinarea cu a doua doză de ser, având o formă foarte uşoară a bolii.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu sunt foarte bine. Din fericire, apucasem să fac prima doză de vaccin, dar m-am contaminat miercurea trecută de la un coleg chiar cu o zi înainte de rapel.

M-am pozitivat ulterior, dar în acest context am făcut o formă foarte uşoară. La gradul meu de oboseală şi stres ar fi putut fi altfel dacă nu aş fi fost vaccinat.

Să fiţi/ să fim cu toţii ocrotiţi alături de cei dragi! Speranţa pusă în Dumnezeu ne va ajuta mereu”, a precizat Vasile Bănescu.

Sursă: Agepres

Foto: Basilica.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Incendiu de vegetație în apropierea Parcului Dendrologic din Alba Iulia. Un alt incendiu a izbucnit la Vințu de Jos

Publicat

Două incendii de vegetație au izbucnit sâmbătă spre duminică noaptea.

Detașamentul de Pompieri Alba Iulia, în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Vințu de Jos, a intervenit sâmbătă seară pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată izbucnit pe raza comunei Vințu de Jos.

La fața locului au fost trimise 2 mașini.

În același timp, un alt incendiu de vegetație a izbucnit în zona Parcului Dendrologic din Alba Iulia, unde a fost trimisă o autoutilitară de stins incendii.

Sursă: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Intervenție dificilă a pompierilor, din cauza unor mașini parcate neregulamentar pe o stradă din Alba Iulia

Publicat

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba au anunțat sâmbătă seară că mașinile de pompieri au ajuns foarte greu la un bloc din Alba Iulia, unde primiseră o alertă de incendiu. 

Motivul îl reprezintă mașinile parcate neregulamentar. 

”Detașamentul de Pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervina la un posibil incendiu de apartament pe str. Vasile Goldiș în municipiul Alba Iulia.

La ajungerea fortelor de intervenție la fața locului s-a constatat ca era vorba despre o tigaie uitată pe foc de proprietari, fără probleme deosebite.

Intervenția a fost în schimb îngreunată de accesul foarte dificil pe stradă din cauza mașinilor parcate neregulamentar.

Dorim sa atragem atenția prin intermediul dumneavoastră cetățenilor că din această cauza mașinile de stingere sau ambulanțele pot ajunge cu întârziere la solicitări” au transmis reprezentanții ISU Alba.

Sursă: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

ANSVSA a modificat prețurile la verificarea documentelor pentru animalele de companie și pentru cele destinate exportului

Publicat

ANSVSA a actualizat tarifele pentru siguranța animelelor. Noile prețuri se aplică pentru firmele care exportă animale în alte țări dar și pentru românii care solicită asistență în timpul călătoriei pentru animalele de companie.

Ordinul nr. 49/2021 privind modificarea Ordinului președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 96/2014 privind aprobarea tarifelor aplicabile în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor, ca urmare a actualizării tarifelor în funcție de rata inflației din anul 2020 a fost publicat în Monitorul Oficial.

Atfel, tarifele aplicabile în domeniul sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor au fost modificate potrivit legestart.ro

Ordinul președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor nr. 96/2014  se modifică în urma actualizării tarifelor în funcție de rata inflației din anul 2020.

Inflația a fost calculată pentru perioada ianuarie 2020-decembrie 2020 sau la data intrării în vigoare a tarifului-decembrie 2020 pentru tarifele intrate în vigoare în anul 2020.

Potrivit noilor modificări, verificarea documentelor sanitare veterinare însoțitoare și a îndeplinirii condițiilor sanitare veterinare de export al mărfurilor supuse controalelor sanitare veterinare de frontieră este acum 48 de lei.

Iar acordarea asistenței veterinare animalelor de companie, în timpul călătoriei, la solicitarea proprietarului este 70 de lei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate