Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste 70 de elevi de la Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni şi-au îmbunătăţit competenţele, în cadrul unui proiect Erasmus+

Publicat

erasmus_plus Peste 70 de elevi de la Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni au avut posibilitatea să-şi completeze competenţele, în cadrul unui proiect de mobilitate Erasmus+. Activităţile continuă şi în anul şcolar 2017-2018.

Având ca punct de plecare nevoile de formare profesională ale elevilor în conformitate exigenţele pieţei muncii europene, Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni a propus și a obținut finanțare și în cadrul apelului 2016 al Programului Erasmus+, Acţiunea KA1 – mobilități VET de formare profesională pentru  proiectul „European mobility for European students ” (2016-1-RO01-KA102-023354).

Proiectul a primit finanţare de la Comisia Europeană prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) şi s-a desfăşurat în perioada 3 octombrie 2016 – 2 octombrie 2017.

În cadrul acestui proiect, Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni a continuat, pentru al treilea an consecutiv, un parteneriat educațional în cadrul   Consorțiului VET Vest+  cu alte trei instituții de învățământ profesional și tehnic din Beiuș, Deva și Câmpeni, obiectivul principal fiind creşterea volumului şi calității mobilităților cu scop de învățare. Prin urmare proiectul s-a adresat unui grup țintă de 71 de elevi de liceu și școală profesională din clasele a X-a și a XII-a, calificările comerciant-vânzător, ospătar (chelner), vânzător în unități de alimentație și tehnician în gastronomie și a presupus formarea participanților prin șase fluxuri de mobilități în Montijo, Portugalia unde organizațiaile de primire au fost Escola Professional do Montijo -Associação para a Formação Professional e Desenvolvimento do Montijo împreună cu  agenți economici de profil din această localitate.

Rezultatele obținute în proiect, atestate de diplomele și certificatele obținute de participanți, au fost:

– 71 de elevi cu competente profesionale lingvistice și culturale îmbunătățite, formați în cadrul unor mobilități internaționale prin metode și instrumente de formare și evaluare recunoscute în spațiul UE și care la angajare vor fi capabil să performeze în cadrul unor echipe multiculturale.

– 71 de elevi cu șanse crescute de inserție pe piața muncii națională și internațională

– finalizarea cu succes a unui proiect de  cooperare și  parteneriat educațional național și internațional.

În anul școlar 2017-2018, Liceul Tehnologic de Turism și Alimentație Arieșeni, acreditat cu Carta Erasmus+ pentru mobilitați VET numărul 2016-1-RO01-KA109-025177, va implementa proiectul „Formarea elevilor VET pe piata Europeana a muncii” continund astfel o tradiție de opt ani în în formarea elevilor prin proiecte de mobilități Erasmus+.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax