Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste 80 de misiuni de salvare desfășurate de pompierii din cadrul ISU Alba, în minivacanța de 1 Mai

Publicat

În acest sfârșit de săptămână în care s-a sărbătorit 1 Mai – Ziua Internațională a Muncii, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Unirea” al județului Alba a monitorizat permanent evoluția dinamicii din teren, în scopul dispunerii, la nevoie, a măsurilor imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților.

Zilnic, peste 80 de pompieri militari cu mijloacele tehnice din dotare s-au aflat la datorie, pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

Bilanțul misiunilor este următorul:

  • 60 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • 2 misiuni pentru lichidarea și stingerea unor incendii;
  • 1 misiunea pentru salvarea unui animal;
  • 1 misiune pentru asanare muniție neexplodată;
  • 22 alte misiuni care au necesitat intervenția pompierilor militari.

Totodată, ținem să reamintim ca în cursul zilei de ieri s-a reușit salvarea a doi copii căzuți în zona Râpa Roșie din municipiul Sebeș.

Vezi și VIDEO Imaginile dramatice ale salvării celor doi copii căzuți în prăpastie la Râpa Roșie. Intervenția, aplaudată de sute de oameni

Misiunea de salvare s-a desfășurat în sistem integrat, fiind implicate forțe ale ISU, IJJ, IPJ, SAJ și Salvamont Alba pentru răspunsul prompt și eficient in salvarea salvarea celor 2 copiii.

Misiunea a fost una extrem de dificilă, singura cale de salvare a acestora fiind doar extragerea prin troliere de către elicopterul SMURD.

Citește detaliile operațiunii și declarații: VIDEO Accident GRAV la Râpa Roșie: Un ATV cu doi minori s-a răsturnat. Cei doi copii, SALVAȚI. Misiune EXTREM de GREA

Misiunea s-a încheiat cu succes, ambii copii fiind extrasi în siguranţă.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba sunt mobilizați permanent, pentru gestionarea operativă a tuturor situațiilor de urgență și acordarea primului-ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate