Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Peste o treime dintre români se simt nesiguri în cartier. Traficul rămâne cea mai importantă problemă

Publicat

Un raport de cercetare privind calitatea locuirii din România arată că mai mult de o treime dintre românii vârstnici și dintre cei cu venituri mici se simt nesiguri în cartier. De asemenea, traficul este cea mai importantă problemă privind mediul din vecinătatea locuinței.

În România rata mare a proprietății asupra locuinței este însoțită de o calitate slabă a locuirii: supraaglomerare, fond de locuințe deteriorat, o proporție semnificativă a populației supra-îndatorate cu cheltuieli de locuire.

Vezi și TOP LICEE în ALBA după rezultate BACALAUREAT 2019. CLASAMENTUL în funcție de rata de promovare. 216 note de 10

Condițiile de locuire inadecvată stagnează și nu înregistrează o îmbunătățire semnificativă, având peste 40% din populație care se confruntă cu cel puțin o problemă de locuire inadecvată.

Tinerii menționează lipsa spațiului ca problemă serioasă a locuinței mai des decât o fac persoanele în vârstă. În România 22% din populație se confruntă cu lipsa dotărilor pentru încălzirea sau răcirea locuinței, față de doar 5% dintre europeni.

Citește și Trei tineri din Alba Iulia care au bătut și jefuit un bărbat în gangul unui bloc, condamnați la câte doi ani de închisoare

Mai mult de o treime dintre vârstnici și dintre cei cu venituri mici se simt nesiguri în cartier. Traficul este cea mai importantă problemă privind calitatea mediului fizic din vecinătatea locuinței, cu o creștere la 39% din populație.

În ceea ce privește lipsa spațiului, România se află pe locul 2 după Letonia (27%) în topul țărilor care declară că au această problemă. România deține și cea mai mică dimensiune medie a locuinței printre țările europene (43,9 mp.), în timp ce media europeană se situează la 96 mp.

Citește și VIDEO: Un șofer beat care conducea haotic pe DN1, între Alba și Teiuș, oprit din cursă, după o urmărire ca în filme

O mai mare parte din respondenții din mediul rural se simt în siguranță când merg prin zona unde se află locuința decât cei din mediul urban, cu 73%, respectiv 66% din respondenți, în timp ce 78% din locuitori, atât din mediul rural cât și din mediul urban se simt în siguranță în interiorul locuinței seara.

sursă: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax