Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste șapte milioane de români ar putea rămâne fără certificat verde de anul viitor. Ce spune șeful DSU

Publicat

Peste 7,7 milioane de români ar putea rămâne fără certificate verde de anul viitor. Este vorba despre cei care au doar două doze de vaccin, considerate mai puțin eficiente în fața virusului.

Din 2022 persoanele care au doar 2 doze de vaccin ar putea să fie considerate fără schemă completă de vaccin. Specialiștii consideră că aceia care au doar 2 doze sunt protejați în proporție de 40% în fața noii tulpini. În schimb, cei cu trei doze beneficiază de o protecție de peste 70%.

“Nu părerea mea contează. Ne uităm la studiile si analizele făcute. Ele spun că vaccinurile actuale au un grad de protecție, mai ales pentru a nu face forme grave și a nu ajunge cu un grad de infecție la spital.

Deja 2 doze nu mai sunt suficiente pentru a recunoaște că o persoană este vaccinată. Certificatele își vor pierde valabilitatea la două doze, de la anul.

Chiar dacă severitatea e mai scăzută, dacă ea infectează mult mai mulți oameni impactul asupra sectorului sanitar va fi mult mai mare. Asta înseamnă că vom continua să avem un număr de cazuri semnificativ în ATI si UPU. Eu nu aș sta liniștit acum. Aș lua scenariul ceva mai pesimist și dacă se va întâmpla altfel atunci vom schimba”, a spus șeful DSU, Raed Arafat, la Realitatea TV.

Acesta a făcut precizări și despre formularul de localizare (PLF)

”Azi, la ședința cu domnul ministru (Lucian Bode – n.r.), situatia era sub control. A trecut valul despre care vorbeați, mai ales că a intrat și formularul de localizare. Dacă nu e vaccinat sau chiar dacă e, acest formular trebuie completat înainte de a ajunge în graniță, exact cum se întâmplă în alte tari. Ele trebuie completate înainte și doar prezentate la graniță.

Persoanele vaccinate venit din UE plus cel trecute prin boala e mai ușor să vină (în țară – n.r.) decât cele nevaccinate. Cei care se prezintă fără test din zona roșie intră în carantina 14 zile. Astfel de măsuri o să le vedeți aplicate și în alte țări UE”, a declarat Arafat.

Reamintim că formularul PLF este obligatoriu de astăzi la intrarea în țară. Cine nu completează Formularul PLF în termen de 24 de ore riscă amenda.

sursă: impact.ro

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax