Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Peste un milion de lei pentru eficientizarea sistemului de iluminat public din zona șanțurilor Cetății Alba Carolina

Publicat

Primăria Alba Iulia alocă peste un milion de lei pentru eficientizarea sistemului de iluminat public din zona șanțurilor Cetății Alba Carolina. 

Primăria Alba Iulia a lansat marți, 21 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru serviciul de proiectare a documentației tehnico – economice fazele PAC (DTAC) + P.T. + D.D.E.+ C.S. pentru obiectivul „Eficientizarea sistemului de iluminat public în municipiul Alba Iulia – zona șanțurile Cetății Alba Carolina”.

Valoarea totală estimată este de 1.019.270 de lei, fără TVA. 

Proiectul urmărește înlocuirea a 223 de aparate de iluminat cu surse LED, montarea a 223 de module de comandă telegestiune și montarea a 223 de senzori radar cu detecție mișcare.

Aparatele de iluminat vor fi echipate cu surse LED, iar puterea lor se va alege în urma efectuării calculelor luminotehnice pentru fiecare stradă.

Potrivit Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), zona zidurilor cetății Alba Carolina deține iluminat public aflat într-o stare precară, funcțional parțial. Acesta acoperă în proporție de 98% arterele de circulație pietonală pentru care a fost instalat. Sistemul de iluminat aflat în funcțiune este compus din stâlpi de susținere metalici, aparate de iluminat, rețele electrice subterane (LES), cutii de distribuție și puncte de aprindere.

Lungimea rețelei electrice este de 4,46 km.

Prin implementarea proiectului se urmărește:

– modernizarea și eficientizarea sistemului de iluminat public prin utilizarea unor aparate eficiente energetic ce incorporează tehnologii noi prietenoase cu mediul

– ameliorarea securității, siguranței și confortului cetățenilor în general și a celor cu dizabilități, în special prin aducerea iluminatului public la valorile cantitative și calitative conform cerințelor

– reducerea consumului de energie electrică și diminuarea poluării luminoase

– implementarea soluțiilor de control prin telegestiune și senzoristică

Sistemul de telegestiune va gestiona întreaga rețea din zonă și va avea posibilitatea extinderii ulterioare. În timpul funcționării sistemului de telegestiune se va putea păstra tensiunea permanentă în rețea, comanda aprinderii / stingerii / dimmingului iluminatului public urmând a se face prin module montate pe aparatele de iluminat. Aceste module vor fi adresabile independent și vor asigura atât comanda locală pornit/oprit cât și diagnoza aparatului de iluminat în timp real.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax