Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: Peste zece localități din Alba rămân fără apă potabilă, din cauza unei avarii la o conductă de apă. Zonele afectate

Publicat

UPDATE: Potrivit APA CCTTA,  avaria s-a agravat și nu a putut fi ținută sub control, astfel încât întreruperea furnizării apei potabile se va face începând de miercuri, 27 iulie, începând cu ora 14.30. Durata estimată a întreruperii este de 12 ore.

”De asemenea, precizăm faptul că datorită gravității avariei s-a creat și o disfuncționalitate a întregului sistem de furnizare, iar consecința acesteia este o turbiditate mărită a consumatorilor de pe aducțiunea de apa potabilă” au mai transmis reprezentanții furnizorului de apă.

Localitățile Mihalț, Bucerdea Grânoasă, Crăciunelu de Jos, Sâncel, Șona, Jidvei, Cetatea de Baltă, Valea Lungă, Cenade, Cergău, Roșia de Secaș, rămân joi, 28 iulie fără apă apă potabilă pentru aproape toată ziua. 

Mai exact, din cauza unei avarii a conductei de alimentare cu apă potabilă, DN600, produsă în zona Galda, compania APA CTTA ALBA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile între orele 06 -18.00.

Având în vedere timpul necesar pentru încărcarea instalațiilor și a situațiilor generate de inerția și reechilibrarea sistemului, procesul de reluare a furnizării apei este posibil  sa se realizeze cu presiune scazuta  în  zonele afectate.

La reluarea furnizării pot aparea local depășiri ale parametrului turbiditate, iar atunci clienții sunt îndemnați să folosească apa în scop menajer.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax