Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PETIȚIE online pentru oprirea asfaltării drumului de acces la Peștera Huda lui Papară din Munții Apuseni

Publicat

Peste 270 de persoane au semnat o petiție pentru oprirea asfaltării drumului de acces la Peștera Huda lui Papară, aflată pe raza comunei Sălciua din Munții Apuseni. Potrivit inițiatorilor demersului, zona este Rezervație Naturală Protejată, iar traficul auto intens va pune în pericol cea mai lungă peșteră din Munții Trascăului. 

„Cere și tu Primăriei din Comuna Salciua să oprească asfaltarea drumului din fața Peșterii Huda lui Papară – din Munții Apuseni! Zona este, în acest moment, Rezervație Naturala Protejată, este considerată zonă ecologică și nu zonă de trafic intens, care să necesite asfaltare!

În proiectul primăriei sunt incluse două parcări: una în fața punții din fața Peșterii Huda lui Papară, care trece peste Valea Morilor și o alta în partea cealaltă de acces, pe drumul care merge de la Pensiunea Sub Piatra la peșteră.

Familiile din cătunul Sub Piatră nu sunt de acord cu asfaltarea drumului de acces, acestea urmând să depună la primărie o cerere de modificare a proiectului.

De ce este important?

Aceasta petiție este importantă deoarece zona este Arie Naturală Protejată, unde nu ar trebui să existe trafic auto intens și unde nu ar trebui folosite materiale precum asfaltul.
Dorim stoparea asfaltării din fața Peșterii Huda lui Papară și asfaltarea celor două parcări de pe drumul de acces către peșteră”, se precizează în petiția online.

Vezi AICI petiția. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax