Connect with us
Publicitate

EDITORIAL

Petrică și lupii de la PSD: Povestea necântată a gunoierilor care ne ridică gunoaiele

Publicat

Afacerile cu gunoaie, deși put al dracului de tare, aduc bani frumoși șmecherilor cu pedegree politic. Banii n-au miros, iar putoarea se scoate repede cu un Chanel 5, mai ales când acasă mai ai și o flotă de mașini de colecție.

Zece ani, nea Petrică de la Salprest ne-a „răsfățat” cu servicii de calitate la ridicatul gunoaielor, ne-a făcut să păcătuim înjurând de toți sfinții în postul Crăciunului când „deszăpezirea” era luată prin surprindere de venirea iernii, ne-a făcut să simțim mirosul panseluțelor stropite cu furtunul din cisternă și să savurăm gustul prafului măturat mecanizat.  Zece ani în care, aproape în fiecare vară, se răzbuna pe asociațiile de locatari, lăsând gunoiul câte două- trei săptămâni, ca să pută rău de tot și să le facă să dea banu’. Zece ani în care, iarna, aveam și noi parte de derdeluș pe stradă și n-aveam nevoie de patinoar. Aveam destule trotuare înghețate.

Zece ani în care Alba Iulia a devenit aproape Capitală a prețului la curățenie, adunat gunoi, tăiat iarba și stropit floricele. Zece ani în care am fost de nedat jos de pe podium, în top trei orașe cu cele mai scumpe servicii de salubrizare din țară. Nea Petrică a profitat din plin de Orașul Unirii, unind toate preturile, toate costurile într-un singur profit. Al lui.

Și după acești zece ani, când nici nu ne mai gândeam, aproape ne consolaserăm, iată că minunea s-a întâmplat. Un fleac, l-au înlocuit. Cu Polaris.

Nu vă amăgiți degeaba, nu-i vreo multinațională, ci mai mult o măzăreală. Polaris are un vrej cu rădăcini adânci în PSD Constanța și este deținută de deputatul Martin, fiul fostului prefect de acolo. De altfel, de la Constanța am și luat clanța, după ce s-a bătut palma unui pact de neagresiune între PDL și PSD pentru liniștea de la Alba Iulia. Oraș mic, oameni mici, preț la fel de mic. Și uite așa, social democrația a devenit soră cu salubrizarea la Alba Iulia, iar pe halda cu resturi menajere a lui nea Petrică au apărut haitele de lupi flămânzi ai PSD-ului atrași de vulpile PDL-ului.

Deși nu știa ce se întâmplă, de unde a căzut norocul, pentru deputatul Dîrzu, șeful PSD-ului din Alba, sosirea Polaris a picat ca o mănușă.

Aproape că și-a bifat și două puncte din platforma electorală (alea cu investitorii și cu locurile de muncă), dar, cel mai important, a putut să mai „rezolve” o funcție, două pentru pesediștii mai mici. Pentru ăia care au lipit afișe și au defilat în roșu prin oraș, care după aproape un an de la alegeri îl tot stresau cu: ”Șefuu, ceva de lucru și mie nu-mi dai? Nu mănâncă și gura mea ceva? Că mata ai patru consilieri, șofer și avion gratis”.

Astfel, jumătate din maidanezii tineri din organizație plus vreo 10 tipe care făceau cafele la județeana de partid s-au ales cu joburi plătite de la buzunarul public.

Numai că holdingul ăsta, Polaris, nu a fost pregătit să facă față numărului mare de locuitori ai metropolei Alba Iulia, caselor înșiruite din Partoș și șicanelor lui nea Petrică. Întâi le-a tras-o cu containerele de la blocuri, pe care le-a luat fără gunoi. Apoi i-a făcut la contractele cu firmele și i-a băgat în ceață cu pubelele. În ceață sunt și oamenii care au fost obligați să meargă la Polaris să semneze contracte în timp ce la Salprest nu au fost reziliate. Ceața e și mai deasă când vezi că lunea vine mașina de gunoi de la Salprest, iar marțea cea de la Polaris.

Nea Petrică, sigur, coace ceva. Numai că nu știm încă cine plătește. Noi direct, sau tot noi din banul public.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax