Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Piaţa Artiştilor la Alba Iulia. Licitație pentru patru trăsuri de epocă, amplasate în apropierea Parcului Unirii din Alba Iulia

Publicat

trasuri amplasament cetate

În Parcul Unirii din Alba Iulia vor fi amplasate încă patru tonete-trăsuri, în zona denumită ”Piața artiștilor”, aflată în apropierea podului de sticlă. Noile locații de comerţ stradal sunt destinate exclusiv comercializării de produse realizate de către artişti plastici în ateliere proprii.

Proiectul de aprobare a închirierii prin licitație publică a celor 4 locații va fi supus spre aprobarea consilierilor locali în ședința Consiliului Local Alba Iulia de joi, 27 februarie.

Cele patru trăsuri ce vor fi utilizate pentru comerţ stradal vor fi amplasate fiecare pe o suprafaţă de 10 mp.

trasuri, cetate, pietonala, carute

Potrivit proiectului de hotărâre, se propune un preț minim de pornire a licitației de 152,05 lei pe lună, calculul fiind făcut în conformitate cu dispoziţiile HCL nr.379 privind aprobarea nivelurilor pentru valorile impozabile, impozitele şi taxele locale, alte taxe, taxe speciale şi amenzile aplicabile în anul 2020, care prevede că taxa pentru utilizarea locurilor publice în vederea amplasării de construcţii provizorii este de 0,5 lei/mp/zi.

Reamintim că pentru celelalte amplasamente similare din Cetate, licitaţiile anterioare au pornit de la preţul de 120 de euro pe lună.

Comercianții care câștigă licitația vor fi obligați să-și desfășoare activitatea în module de tip trăsură de epocă, pentru a se încadra mai bine în zona istorică, de larg interes turistic și a se asigura un aspect unitar acestui tip de comerț desfășurat în Cetatea Alba Carolina.

Prin amenajarea „Pieței artiştilor”, administrația locală urmăreşte diversificarea funcţiunilor de utilitate a zonei recent reorganizate, odată cu amplasarea Monumentului Unirii şi a „podului de sticlă”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax