Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pistol mitralieră din perioada interbelică, descoperit la Alba Iulia, într-o clădire în curs de renovare

Publicat

Un pistol mitralieră cu pat rabatabil, din perioada interbelică, a fost descoperit miercuri dimineață, cu prilejul unor lucrări la o construcție. Pistolul a fost decoperit sub o scară care ducea în pod. Imediat, la fața locului au fost chemați polițiștii de la Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, care au ridicat arma.

Comunicatul IPJ Alba:

”La data de 02 octombrie 2019, in jurul orei 08.42, polițiștii din Alba au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că la o construcție din Alba, unde se efectuau lucrări, a fost găsită o armă veche.

La fața locului, au intervenit polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – IPJ Alba care au constat faptul ca este vorba de un pistol mitralieră, cu pat rabatabil, posibil din perioada interbelică.

Arma a fost ridicată, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor”.

Se pare că este vorba despre un MP 40, aflat în uz între 1938-1945, în Germania nazistă. A fost folosită în cel de-al Doilea Mondial, mai ales de către parașutiști.

În fotografie este un model al unei asemenea arme, într-o stare evident mai bună decât cea găsită la Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax