Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Plajele din Europa ar putea funcționa pe bază de rezervare, în această vară. Aplicație pentru rezervarea unui șezlong, în Spania

Publicat

plaja

Din cauza epidemiei de coronavirus, proprietarii de plaje s-ar putea vedea nevoiţi să introducă un sistem de rezervări.

Un primar din Spania se gândeşte deja la această posibilitate, deoarece distanţarea socială a impus reducerea numărului de şezlonguri.

Turiștii ar putea intra pe plajă doar pe bază de rezervare, din timp, a unui loc pe nisip. În Spania, acest sistem prinde deja contur.

Cei care îşi doresc să facă o baie în mare sau să stea câteva ore la soare, vor avea la dispoziţie o aplicaţie pentru a-şi rezerva un şezlong.

Își pot alege locul unde să stea pe plajă, mai aproape sau mai departe de apă, la fel cum se procedează la alegerea unui loc în avion sau la cinema.

Citește și: Când va începe sezonul în Grecia și ce măsuri vor să impună autoritățile. Turiștii vor avea nevoie de un ”pașaport coronavirus”

“Această vară va fi diferită. Va fi mai mult spaţiu între tine şi colegul de plajă. O să fie ca o plajă business class”, a declarat pentru CNN primarul staţiunii Canet d’en Berenguer.

Anul trecut, pe plaja din această localitate, încăpeau 10.000 de oameni, anul acesta va fi loc doar pentru 5.000. Nisipul este deja împărţit în sectoare, delimitate cu plase, iar turiştii vor putea rezerva un loc dimineaţa sau seara, dar nu pentru toată ziua.

Acelaşi sistem ar putea fi aplicat şi de Grecia, care a început deja pregătirile pentru sezonul estival, mult întârziat de epidemia de coronavirus.

Oficialii de la Atena speră să poată deschide plajele de pe 1 iulie, iar proprietarii au început deja pregătirile.

În Santorini, pe nisip au fost instalate mai multe cabine din plexiglas. Ele adăpostesc două şezlonguri, o umbrelă şi vor fi dotate cu dispozitive cu gel dezinfectant.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax