Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Planuri mari pentru Parcul Arini din Sebeș: Piste de biciclete, skatepark, amfiteatru, platforme belvedere. Se caută proiectant

Publicat

Primăria Municipiului Sebeş scoate la licitație proiectarea obiectivului ”Reabilitare şi revitalizare Parc Arini”, prin care în locația tradițională de relaxare ar urma să fie amenajate spații precum piste de biciclete, skatepark, amfiteatru, platforme belvedere, unele suspendate, pavilioane pentru șah și fanfară, alei de promenadă și cursuri de apă cu cascade.

Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii (DALI) a acestui obiectiv a fost aprobată încă de acum doi ani. Valoarea estimată a contractului de achiziţie publică pentru proiectarea obiectivul de investiţii “Reabilitare şi revitalizare Parc Arini” este de 474.962,48 lei fără TVA.

Anunțul de participare pentru licitaţia deschisă a fost publicat luni, 11 ianuarie, iar în 16 februarie vor fi deschise ofertele, în cadrul sistemului de achiziţii publice SEAP. Propunerile tehnice şi financiare vor fi evaluate în decurs de 60 zile lucrătoare, iar apoi va fi atribuit contractul de achiziţie publică operatorului economic care va îndeplini criteriile de atribuire stabilite.

Pe suprafața parcului (10,5 hectare) se vor amenaja alei ecologice cu dale/lespezi din piatră naturală (4218 mp), unele dintre ele pe malul râului Sebeș, parcări cu dale înierbate (3 zone, 900 mp), piste de biciclete (2079 mp), platforme belvedere – apeduct (3 bucăți), platforme suspendate peste râul Sebeș (3 bucăți), locuri de joacă (500 mp), skate park și role (500 mp), amfiteatru cu scenă pentru evenimente (4700 mp), spațiu pentru animalele de companie (300 mp), pavilioane/clădiri (șah, fanfară – 160 mp), loc cu aparate fitness, spațiu de picnic și grătar, altă zonă pentru grătare, alta food-court.

Arborii existenți vor fi toaletați, se vor planta alții (1202 buc), dar și arbuști decorativi (600 buc) și plante perene (2500 buc).

Investiția este eșalonată în trei etape, fiind estimată să fie realizată în 25 de luni. Valoarea totală a investiției, la data elaborării DALI (2018) este de aproximativ 27 milioane de lei (22,063 milioane lei construcții-montaj).

În prima etapă este prevăzută amenajarea de alei, piste de biciclete și spații funcționale – 7,8 milioane lei

Apoi se vor amenaja spațiile de vegetație și cursurile de apă – 9,66 milioane lei

În ultima etapă sunt incluse locurile de joacă, instalațiile, dotările și mobilierul – 9,52 milioane lei.

Parcul Arini se află în sudul municipiului Sebeș, în imediata apropiere a malului drept al râului Sebeș. Accesul principal (carosabil și pietonal) este în zona de nord a parcului. Mai sunt două puncte de acces secundare, parțial amenajate (est și sud-est).

Locația cuprinde un ștrand, un complex sportiv și o zonă de servire publică și turism.

Vezi și Construcția unei baze sportive cu teren multifuncțional și vestiare în Parcul Arini din Sebeș, scoasă din nou la licitație

În imediata apropiere se află un apeduct care în trecut alimenta centrala electrică a Uzinei Electrice Sebeș (asigura iluminatul stradal în oraș). Pe vremuri, parcul era străbătut și de un curs de apă, alimentat din râul Sebeș, dar între timp a secat.

În parc se regăsesc arbori precum arini (care au dat și numele acestuia), ulmi, arțari, frasini, salcâmi, plopi și mesteceni. Unii dintre ei vor fi tăiați, alții toaletați.

Sunt luate în calcul și lucrări de îndiguire, în partea de vest a parcului, amenajarea unor noi cursuri de apă, unele dintre ele cu cascade și două puncte de acces auto noi (la est și sud).

Aleile vor fi dotate cu bănci, sistem de iluminat și pergole.

Parcul va avea sistem de supraveghere video și rețea de internet wi-fi.

De asemenea, va fi un sistem de irigații dotat cu aspersoare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax