Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Planuri pentru O NOUĂ CENTURĂ ocolitoare, la Alba Iulia. TRASEUL probabil

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia vrea să realizeze o nouă centură ocolitoare, pe latura de sud – vest a municipiului. Potrivit reprezentanților Primăriei, noua arteră va lega Bulevardul Revoluției 1989 – din giratoriul aflat în zona Lidl, va trece prin cartierul Partoș și se va lega la Autostrada A10 Sebeș – Turda, prin nodul rutier Alba Iulia Sud. 

Consilierii locali din municipiul Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința extraordinară de luni, 17 august, fișa de proiect de investiție (ideea de proiect) pentru obiectivul „Fluidizarea traficului rutier prin măsuri de mobilitate urbană durabilă – construire arteră ocolitoare pe latura de sud-vest a municipiului Alba Iulia”.

Citește și Centura oraşului Alba Iulia, care va lega autostrada de drumul spre Zlatna: Contractul pentru realizarea PUZ a fost semnat

Potrivit raportului de specialitate, sistemul actual al infrastructurii căilor de comunicație rutiere al municipiului Alba Iulia și al zonei periurbane este astăzi incomplet în raport cu necesitățile perspectivei de dezvoltare urbane și zonele funcționale de interes local. În prezent, în zona de sud-est a municipiului Alba Iulia transportul se realizează pe un tronson de drum cu capacitate de circulație redusă, cu zone de pământ, o floră dezvoltată care nu corespunde cerințelor de trafic actuale și de perspectivă dar și de estetică urbană.

„Prin dezvoltarea infrastructurii de transport rutier în zona administrativ-teritorială a municipiului Alba Iulia, de-a lungul arterei ocolitoare latura de sud-est a municipiului se creează premisele unor noi oportunități pentru populație, agenți economici și administrație și se realizează legături eficiente între centrul administrativ al municipiului și regiunile periferice, dar și interconectarea cu la axele de transport existente”, se mai precizează în document.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 14.08.2020 at 13:27

    Asta era in plan de pe vremea proiectarii B-dului Revolutiei. Nimic nou, scos de la arhiva.

    • Eu

      sâmbătă, 15.08.2020 at 13:13

      Corect…doar ca atunci nu era atat de extins orasul,sa faci intrare-iesirea pe centura asta „noua” in oras este o tampenie.Daca tot vor sa faca puteau sa fie model inel in jurul orasului..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax