Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Planurile celui mai tânăr primar din Alba, pentru comuna sa. Ce vrea să facă Iulia Stănilă la Șpring, în perioada următoare

Publicat

Comuna Șpring are cel mai tânăr primar din județ: Iulia Stănilă. La cei 29 de ani ai săi, aceasta a câștigat funcția de primar al comunei Șpring, reușind să îl învingă pe primarul în funcție de 16 ani, iar așteptările față de ea sunt mari. 

Alba24 i-a solicitat acesteia să își prezinte principalele proiecte și priorități, la început de mandat.

Iulia Stănilă vrea să depună un proiect pentru introducerea gazelor natural, dar și unul care să asigure posibilitatea activităților online pentru elevii din comună.

De asemenea, marea speranță a comunei constă în atragerea de fonduri europene (domeniu în care Iulia Stănilă a lucrat înainte de a deveni primar) și în orientarea spre investitori pe modelul comunei Ciugud.

Mai jos, redăm răspunsurile celui mai tânăr primar din județ, oferite la solicitarea Alba24.

Obiective pe termen mediu și scurt:

1. Audit public intern;

2. Depunerea unui proiect major privind distribuția gazelor naturale în comuna Șpring;

3. Depunerea unui proiect privind asigurarea accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line, cu echipamente mobile IT de tipul tabletelor școlare și alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line;

4. Urmărirea permanentă a tuturor oportunităților de finantare și accesarea fondurilor pentru care comuna Șpring respectă condițiile de eligibilitate;

5. Rezolvarea urgentă a neregulilor găsite la preluarea mandatului: lucrări neconforme, contracte nule, reorganizare în ceea ce privește personalul angajat, reducerea cheltuielilor nejustificate, etc. Toate aceste măsuri vor fi luate după raportul de audit.

Obiective pe termen lung:

Utilități: apă, canal, gaz;

Investitori: pentru crearea de locuri de muncă pentru locuitorii comunei;

Școli moderne;

Cabinete medicale moderne;

Modernizare drumuri;

Transparența banului public;

Consultanță și sprijin în accesarea fondurilor europene pentru producătorii locali și pentru fermieri.

Iulia Stănilă  s-a născut în 1991, în satul Șpring. La vârsta de 14 ani a plecat la studii în Alba-Iulia, apoi în Sibiu, unde a urmat Facultatea de Jurnalistică din cadrul Universității ,,Lucian Blaga”.

De aproape 5 ani a locuit împreună cu soțul ei în București, unde a lucrat ca și consultant pentru fonduri europene, la o companie de profil.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax